Το Σάββατο ο Αίας φιλοξενεί την Άνω Μερά και την Κυριακή θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι της Σύρου μεταξύ του Πάγου και του Α.Ο. Σύρου

Πράξη... δεύτερη

Ένα ακόμη πλούσιο και γεμάτο ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο θα είναι το ερχόμενο διήμερο, καθώς το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων, έχει ξεκινήσει δυναμικά. Η πρώτη αγωνιστική ήταν συναρπαστική, έγιναν πολλά και καλά παιχνίδια, αφού οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά.

Τα βλέμματα των περισσότερων φιλάθλων του νομού θα στραφούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού στη Σύρο θα πραγματοποιηθούν δύο πάρα πολύ μεγάλα παιχνίδια. Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο μας, ο πρώτος όμιλος είναι αναμφίβολα ο πιο δυνατός, αφού οι ομάδες που αγωνίζονται σ' αυτόν είναι ισοδύναμες και όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Αυτό το απέδειξαν οι ομάδες και την πρώτη αγωνιστική, που η Στενή ήρθε 1-1 στην Άνω Μερά με την τοπική ομάδα. Όλοι μιλούσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης για ένα αμφίρροπο παιχνίδι που έκοβε την “ανάσα”.

Οι δύο από τις τρεις Συριανές (ο Αίαντας είχε ρεπό), ξεκίνησαν με νίκη το πρωτάθλημα, καθώς ο Πάγος επικράτησε με 3-2 στην Τήνο, της τοπικής ομάδας και ο Α.Ο. Σύρου πέρασε σαν “άνεμος” από το Μπατσί, όπου επικράτησε με 5-0 της Υδρούσας.

Τώρα, Αίαντας Σύρου μπαίνει στο πρωτάθλημα, αφού το Σάββατο φιλοξενεί στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, την Άνω Μερά. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου θέλει να μπει με το “δεξί” στο πρωτάθλημα Κυκλάδων, αφού αρχικός της στόχος είναι η είσοδό της στα μπαράζ. Ο τεχνικός της Συριανής ομάδας αναμένεται να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές απέναντι στην Άνω Μερά.

Ακόμη ένα παιχνίδι που “κλέβει” την παράσταση είναι κι αυτό της Κυριακής μεταξύ του Πάγου και του Α.Ο. Σύρου. Οι δύο ομάδες θα “συγκρουστούν” στο γήπεδο της Άνω Σύρου, καθώς γηπεδούχος είναι ο Πάγος και έχει σαν έδρα το συγκεκριμένο γήπεδο. Ηλίας Ξενικάκης και Μάκης Πούλους έχουν έτοιμα τα σχέδιά τους για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς και οι δύο θέλουν το τρίποντο της νίκης. Όπως είναι γνωστό Πάγος και Α.Ο. Σύρου ξεκίνησαν με νίκη το πρωτάθλημα κι έτσι θέλουν οι δύο τεχνικοί να συνεχίσουν. Τα ευχάριστα και για τους δύο προπονητές είναι ότι θα έχουν στη διάθεσή τους όλους τους ποδοσφαιριστές.

Τέλος, η εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου αναμένεται να είναι γεμάτη, αφού υπάρχει μεγάλη κινητικότητα γι' αυτό το παιχνίδι, καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο.
Να σημειώσουμε εδώ πως και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν λεπτό προς λεπτός, από την ηλεκτρονική σελίδας της “Κοινής Γνώμης”, www.koinignomi.gr.

“Έχουμε ξεχάσει το κύπελλο”

Πάγος και Α.Ο. Σύρου βρέθηκαν για πρώτη φορά φέτος πριν από ένα μήνα, όπου οι δύο ομάδες “πάλεψαν” πάλεψαν για το εισιτήριο της επόμενης φάσης του θεσμού του κυπέλλου. Σ' αυτό το παιχνίδι ο τότε γηπεδούχος Α.Ο. Σύρου είχε επικρατήσει με 4-0, όμως όπως φαίνεται και στις δηλώσεις παρακάτω, κανείς δεν έχει μείνει σ' αυτό το παιχνίδι. Όλοι εύχονται να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν όλοι και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο Άκης Μπελεγρίνης την περσινή σεζόν φορούσε τη φανέλα του Α.Ο Σύρου, ενώ φέτος έχει μετακομίσει στον Πάγο. “Το παιχνίδι της Κυριακής κατά τη γνώμη μου είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα. Για τη δική μου ομάδα όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, δεν ξεχωρίζουμε αγώνες, τους βλέπουμε όλους του το ίδιο. Κοιτάμε να πάρουμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστική και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι του κυπέλλου μας έχει κάνει καλό. Από τότε μέχρι σήμερα τα πάντα είναι διαφορετικά, είμαστε πιο έτοιμοι και για μένα το πιο βασικό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Η ψυχολογία και των δύο ομάδων είναι καλή, αφού έχουν ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, χωρίς προβλήματα”, αυτά είπε μεταξύ άλλων ο άσσος τους πάγους , για να συνεχίσει λέγοντας για τον κόσμο, “Δεν πιστεύω, αλλά πρέπει να έρθει ο κόσμο στο γήπεδο, γιατί είναι δύο Συριανές ομάδες, έχουν ενισχυθεί μεταγραφικά, θα παλέψουν και οι δύο για τη νίκη και σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, θα γίνει κι ένα ωραίο ματς”.

Από την πλευρά του ο επιθετικός του Πάγου, Γιώργος Πάπιτσης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Α.Ο. Σύρου: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μου καθώς είναι ένα Συριανό ντέρμπι. Το παιχνίδι σίγουρα θα πάει στη δύναμη και μεγάλο ρόλο θα παίξει η εμπειρία και η αποφασιστικότητα που θα δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα η ομάδα του Α.Ο. Σύρου είναι πιο έτοιμη από εμάς, καθώς έχει στο δυναμικό της επαγγελματίες παίκτες, έχει κάνει περισσότερες διπλές προπονήσεις από εμάς, όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και θα προσπαθήσουμε γι' αυτήν. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μου το γεγονός ότι επιστρέφουν όλοι οι παίκτες και για πρώτη φορά θα αγωνισθούμε πλήρεις”.

Από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου μίλησε ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Σύρου Άκης Πύργος, “Η ομάδα μου είναι έτοιμη για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Πάγο. Έχουμε δουλέψει σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, κι αυτή η δουλειά σιγά – σιγά θα φαίνεται και εντός του αγωνιστικού χώρου. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό ματς για εμάς, γιατί είναι ένα από τα πολλά ντέρμπι που θα δώσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για την ομάδα μου και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε όλη μαζί τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες, γιατί όπως είπα και πριν είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Απ' αυτά τα παιχνίδια πιστεύω ότι κρίνεται το πρωτάθλημα. Δεν στεκόμαστε στη νίκη μας επί του Πάγου στο κύπελλο, γιατί μεταξύ τους οι δύο αναμετρήσεις δεν έχουν καμία σχέση. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο γιατί βλέπει ότι όλα έχουν αλλάξει και τίποτα δεν είναι το ίδιο με το παρελθόν”.

Τέλος, για το ντέρμπι της Κυριακής μίλησε ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Πέτρος Ραουζαίος, “Θα ξεκινήσω με μία ευχή, να γίνει ένα ωραίο και ποιοτικό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος ας κερδίσει. Πρέπει σιγά – σιγά ο κόσμος να καταλάβει ότι όλα έχουν αλλάξει. Εμείς θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου και γι' αυτό έχουμε δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα ώστε, διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' Εθνική. Η Σύρος θα πρέπει να πάει εκεί που της αξίζει, δεν είναι δυνατόν η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην έχει ομάδα σε Εθνική κατηγορία. Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής, είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Μπορεί κάποιοι να μας χρήζουν φαβορί, αλλά εγώ θα πω ότι όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποδεικνύονται. Η ψυχολογία της ομάδας είναι πάρα πολύ καλή αφού την πρώτη αγωνιστική επικρατήσαμε άνετα με 5-0 στην Άνδρο επί της Υδρούσας.

Για μας δεν υπάρχει το παιχνίδι κυπέλλου, αφού όλα είναι διαφορετικά. Ο Πάγος σίγουρα θα παίξει πιο παθιασμένα γιατί θέλει τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Η νίκη για εμάς είναι μονόδρομος, θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των επιτυχιών, ώστε στο τέλος να μην έχουμε κανένα βαθμολογικό άγχος, όπως δηλαδή έγινε πέρσι που στο τέλος χάσαμε την πρώτη θέση από τη Μύκονο”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ποδοσφαίρου


Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σάββατο 12/10/13 16:30 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΝΟΜΙΚΟΣ Ν., ΡΟΥΣΣΟΣ Γ.  
2. Α.Ε. ΣΤΕΝΗΣ - Α.Ο. ΥΔΡΟΥΣΑ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Κυριακή 13/10/13 12:15 ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ Α., ΝΟΜΙΚΟΣ Ν., ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ Μ.  
3. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Κυριακή 13/10/13 16:00 ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ν., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ε., ΡΟΥΣΣΟΣ Ι.  
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
4. Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Σάββατο 12/10/13 15:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ Γ.  
5. Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΗΛΟΥ Κυριακή 13/10/13 15:00 ΠΑΝΤΟΣ Θ., ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ Σ., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Γ.  
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Δευτέρα 14/10/13 16:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ Α., ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ.  
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
7. Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Σάββατο 12/10/13 15:30 ΑΓΓΕΛΟΥ Σ., ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., VAN AAKEN Φ.  
8. Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 12/10/13 16:30 ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ., ΔΕΣΥΠΡΗΣ Ν., ΖΩΡΖΟΣ Ε.  
9. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 12/10/13 20:00 ΔΕΣΥΠΡΗΣ Ν., ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ., ΒΑΙΛΑΣ Γ.  
10. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 13/10/13 10:15 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΑΓΓΕΛΟΥ Σ., VAN AAKEN Φ.