Οι πέντε ακαδημίες της Σύρου έπειτα τις απαραίτητες συζητήσεις βρήκα τη χρυσή τομή και δημιουργούν μία ομάδα... επιλέκτων

Πρωτοποριακό εγχείρημα

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία των πέντε ακαδημιών της Σύρου, Αίας Σύρου, Α.Ο. Σύρου, Α.Π. Σύρος 2002, Νεος Α.Ο. Σύρου και Παναθηναϊκός Σύρου, για να ανακοινώσουν την δημιουργία μιας ομάδας επίλεκτων αθλητών κατηγορίας προπαίδων (2003-04), για ένα πιλοτικό προπονητικό πρόγραμμα εξαμήνου, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου του 20015.

Σκοπός της επίλεκτης ομάδας θα είναι η καλύτερη προπόνηση και μύηση στον χώρο του ποδοσφαίρου με στόχο τη στελέχωση σε βάθος χρόνου μίας αμιγώς ανδρικής ομάδας που θα αποτελείται από Συριανούς ποδοσφαιριστές.

Το σύνθημα που υπήρχε πάνω στο πανό με τις πέντε ακαδημίες έγραφε “Το Ποδόσφαιρο μας Ενώνει”.

Το όλο εγχείρημα θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιανουαρίου και θα έχει διάρκεια έως το τέλος του Ιουνίου, ενώ τον μήνα που διανύουμε θα γίνει η επιλογή των παικτών. Προπονητές θα είναι όπως δήλωσαν συμμετοχή οι Μιχάλης Βασάλος και Νίκος Βουτσίνος με τους Ζαγκούλη και Άκη Μπάιλα.

Ρένος Φρέρης 

Αρχικά έχει συγκροτηθεί μια πενταμελής οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, η οποία και θα αναλάβει την σωστή λειτουργία του προγράμματος. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τον επιχειρηματία Ρένο Φρέρη, αλλά και από άλλους επιχειρηματίες του νησιού της Σύρου. Βέβαια όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου για να προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα και να έχει γερές βάσεις, το όλο εγχείρημα θα πρέπει να έχει την στήριξη όλου του νησιού.

Είναι πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια κίνηση η οποία στο μέλλον μπορεί να αποφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο του νησιού αυτού.

Τώρα όσον αφορά τον επιχειρηματία Ρένο Φρέρη ο ποίος είναι στηρίζει από την αρχή το εγχείρημα αυτό, στον σύντομο χαιρετισμό του είπε: “Κάνουμε όλοι μαζί μία νέα προσπάθεια. Μετά από καιρό και αρκετές συζητήσεις ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε αυτήν την πολύ σημαντική συνεργασία.

Όραμά μου ήταν και είναι κάποια στιγμή η Σύρος να μπορεί να στηριχθεί στα δικά της παιδιά και να μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Αφορμή του όλου εγχειρήματος μου έδωσαν τα δύο παιδιά του Αίαντα (Φουάσης – Σταφυλλάς), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ομάδες της SuperLeague.

Ο κ. Κάμπαξης έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στο χώρο των ακαδημιών και μπορεί να μας οδηγήσεις σε σωστούς δρόμους. Έπειτα την ακαδημία Σύρος 2002 ήρθαν και οι υπόλοιπες και τώρα όλες μαζί προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Πιστεύω ότι στους πρώτους έξι μήνες θα μπορούν να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα και πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα έχει καλά αποτελέσματα. Εύχομαι όλο το νησί να αγκαλιάσει σιγά – σιγά αυτήν την προσπάθεια.

Δημήτρης Κάμπαξης

“Αυτή η ημέρα είναι η σημαντικότερη στην προπονητική μου καριέρα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που στα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια όλων να καταφέρει να φτάσει ψηλά.

Οι ηλικίες που αρχικά θα ξεκινήσουν προπόνηση είναι τα παιδιά γεννηθέντα το 2003-04. Τεχνικοί διευθυντές θα είμαι εγώ και ο Γιώργος Ρούσσος και προπονητές θα είναι οι Μιχάλης Βασάλος, Νίκος Βουτσίνος, με τους Ζαγκούλη και τον Άκη Μπάιλα οποίος έχει πάει να πάρει το δίπλωμα προπονητή.

Τώρα όσον αφορά το πρόγραμμα, αυτό θα έχει διάρκεια έξι μηνών και ανάλογα τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας. Όλοι μαζί είμαστε εδώ, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και προχωράμε για ένα κοινό καλό.

Αυτόν τον μήνα θα γίνουν οι προεπιλογές των παικτών. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες τα παιδιά θα προπονούνται με τις ομάδες τους και θα παίρνουν μέρος κανονικά στους αγώνες”.

Γιώργος Ρούσσος

“Ξεκινώντας θα πω κι εγώ ότι είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες από τότε που επέστρεψα στη Σύρο. Μόνο με κόπο και σωστή καθοδήγηση μπορεί κάποιος να πάει μπροστά. Από μόνο του ένα ταλέντο δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι καλό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις, όμως είναι θετικό να μπορούμε να μιλάμε και να βρίσκουμε τις λύσεις για το πως θα πάμε μπροστά. Το όλο εγχείρημα θέλει υπομονή για να μπορούν να βγουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έρθει η στιγμή να δούμε αυτή την ομάδα να είναι ψηλά με παιδιά από τη Σύρο”.