Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του 2ου League Cup, όπου επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς στον μεγάλο τελικό

Πήρε εύκολα... το πρώτο

MVP o Γιορντάνοφ

Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά με 3-0 και έβαλε στην πλούσια τροπαιοθήκη του τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Στον τελικό του 2ου League Cup “Νίκος Σαμαράς” που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο “Γ. Τριαντάφυλλος” του Βραχατίου, ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά 3-0 σετ με MVP τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός) και καλύτερο λίμπερο τον Γιώργο Στεφάνου. Άξια φιναλίστ η Κηφισιά που πάλεψε τον αγώνα, πίεσε τον Ολυμπιακό και οι παίκτες της επιβραβεύτηκαν με δύο τίτλους. Ο βραζιλιάνος Ιγκόρ Ντε Σόουζα αναδείχτηκε καλύτερος επιθετικός και ο Δημήτρης Νικολάκης καλύτερος πασαδόρος.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του τροπαίου θα εισπράξει έπαθλο 8.000 Ευρώ, ο ΑΟ Κηφισιάς 4.000 Ευρώ και από 1.000 Ευρώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη καθώς ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και στο σερβίς αλλά η επικράτηση του ήταν πιο δύσκολη απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς η Κηφισιά για άλλη μια φορά ήταν μαχητική, έδειξε διαβασμένη και πάλεψε κάθε πόντο του αγώνα δίνοντας ενδιαφέρον στον τελικό. Μάλιστα εάν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει το 2ο σετ όταν και προηγήθηκαν 19-15. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ που δίκαια αναδείχτηκε MVP, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν στο μπλοκ Φιλίποφ και Σμαραγδής. Ο Χριστοφιδέλης άγγιξε το τέλειο στην υποδοχή, ενώ οι άμυνες είχαν την τιμητική τους και από τις δύο ομάδες.

Η Κηφισιά υστέρησε επιθετικά σε σχέση με τον ημιτελικό, αλλά είχε έναν εκπληκτικό Ιγκόρ Ντε Σόουζα που αναδείχτηκε καλύτερος επιθετικός του τουρνουά. Ο ΑΟΚ κράτησε όσο μπορούσε την υποδοχή, αλλά με το σερβίς της δε μπόρεσε να ανοίξει πολλούς διαδρόμους. Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε και πάλι ο Νικολάκης ανεβάζοντας στο μάξιμουμ της απόδοσης του ΑΟΚ.

Στο 1ο σετ ο Ολυμπιακός σχεδόν από την αρχή δημιούργησε διαφορά +3 με 10-7, 15-12 και 17-14 αλλά η Κηφισιά ισοφάρισε 17-17 με τον εξαιρετικό Ντε Σόουζα. Με μπλοκ του Παπαδόπουλου ο Ολυμπιακός πέρασε πάλι μπροστά και με δύο επιθέσεις του Χριστοφιδέλη πήρε διαφορά με 22-19 που κράτησε μέχρι το τέλος του σετ (25-21).

Καθοριστικό ήταν το 2ο σετ όπου η Κηφισιά περιόρισε τα λάθη της, ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοση του σε σερβίς και μπλοκ και το παιχνίδι ισορρόπησε. Ο ΑΟΚ από το 15-15 έκανε σερί 4-0 με τα εντυπωσιακά σερβίς του Δελιπρίμη κάνοντας το σκορ 19-15. Με ένα λάθος του Σαρικεϊσογλου, και με “διπλή” μπαλιά του Δελιπρίμη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 19-17. Οι ερυθερόλευκοι ισοφάρισαν 21-21 με δύο νέα λάθη των παικτών του Αρσενιάδη οι οποίοι όμως, με Δελιπρίμη και Ντε Σόουζα κράτησε το προβάδισμα με 23-22. Ηταν η στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε σερί 3-0 και πήρε το σετ. Ο Καριπίδης έκανε σερβις στο φιλέ (23-23), ο Σμαραγδής έκανε καθοριστικό ατομικό μπλοκ στον Καλαίτζίδη και ο Ιορντάνοφ αφού έβγαλε την άμυνα έκανε και την κόντρα επίθεση για το 25-23.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πάτησε ακόμα πιο γερά στο γήπεδο, είχε συνέχεια προβάδισμα 2-3 πόντων στο 3ο σετ και έφτασε στη νίκη.

Και στον τελικό οι προπονητές έκαναν από μια χρήση του δικαιώματος τους στο διαιτητικό βίντεο.

Στο 13-9 του 1ου σετ για τον Ολυμπιακό ο Σμαραγδής έκανε σερβίς, ο επόπτης έδωσε άουτ και ο Καζάζης έκανε ένσταση. Αφού όλοι είδαν το video διαπιστώθηκε πως ήταν “άσσος” και το 13-10 έγινε 14-9 για τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη ήταν στο 14-12 του 3ου σετ. Ο Σμαραγδής κάρφωσε, ο διαιτητής το έδωσε “μέσα”, αλλά άλλαξε την απόφαση του μετά το βίντεο της Nova. Παρόλα αυτά η διαιτησία των Ράπτη, Μυλωνάκη ήταν χωρίς άλλα λάθη.

MVP o Γιορντάνοφ

Κατά γενική ομολογία, ο Μπόγιαν Γιορνάντοφ, ήταν ο πιο... διψασμένος για έναν τίτλο, καθώς κέρδισε το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του. Στον τελικό απέναντι στην Κηφισιά, μπορεί να έριξε λίγο τα ποσοστά του, αλλά δίκαια ψηφίστηκε MVP του Φάιναλ 4 του 2ου League Cup “Νίκος Σαμαράς”.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο, αν και δεν το περίμενα. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στην ομάδα και τις δυνατότητές της”, δήλωσε ο Βούλγαρος που... πλαισιώθηκε από το καλύτερο λίμπερο, Γιώργο Στεφάνου.

Την βράβευση του επάθλου έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Volleyleague Γιώργος Λεονταρίτης.

“Τέτοιες νίκες ανεβάζουν και την ψυχολογία των παικτών”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, που κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο στην προπονητική του καριέρα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου αφιέρωσε την επιτυχία στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

“Το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία, ήταν ότι είναι ο πρώτος μου τίτλος σαν προπονητής. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Σαμαρά που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. Έγιναν ωραία παιχνίδια και βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα. Τέτοιες διοργανώσεις βοηθάνε τους παίκτες αλλά και εμάς τους προπονητές. Συγχαρητήρια την Κηφισιά έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη που απέκλεισε τον Εθνικό και σήμερα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Όσο για την ομάδα μου πήραμε το πρώτο τίτλο της χρονιάς και μάλιστα χωρίς να χάσουμε σετ στην διοργάνωση. Αυτό σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση μας καθώς είχαμε κάποια απρόβλεπτα προβλήματα τελευταία. Τέτοιες νίκες ανεβάζουν και την ψυχολογία των παικτών”.
Για τη συνέχεια: “Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια όπου θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα και να συνεχίσουμε για το Κύπελλο. Ο ημιτελικός με τον Παμβοχαϊκό είναι δύσκολος αλλά αν είμαστε όλοι καλά νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα”.
Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Νίκος Σμαραγδής, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: “Δεν θα σταθώ στα αγωνιστικά. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Θα ήθελα να είχε δοθεί το όνομα του στο League Cup αλλά να ήταν εδώ και να γιόρταζε μαζί μας. Μπράβο στην ΕΣΑΠ που το διοργάνωσε με τόση επιτυχία”.

“Φτάσαμε στον τελικό αν και αουτσάιντερ”

Ο προπονητής, Κώστας Αρσενιάδης και ο πασαδόρος του ΑΟ Κηφισιάς, Δημήτρης Νικολάκης που μάλιστα αναδείχτηκε και καλύτερος πασαδόρος του League Cup 2012-13 δήλωσαν στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του LeagueCup “Νίκος Σαμαράς”.

O Έλληνας τεχνικός δήλωσε: “Όπως είχα πει, τιμή στον Νίκο Σαμαρά, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν. Φέτος το League Cup ήταν καλύτερο από πέρσι. Όχι οργανωτικά αλλά στην αντιμετώπιση από τις ομάδες. Υπήρχαν τέσσερις ομάδες που δεν ήταν ισοδύναμες. Μία ξεχώριζε και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός οι άλλες πάνω-κάτω ήταν στα ίδια επίπεδα. Εμείς ήμασταν αουτσάιντερ. Αν και παίζουμε με αρκετούς αναπληρωματικούς η ομάδα πήγε πολύ καλά και έδειξε ότι μπορεί να αποδώσει με όποιο σχήμα κι αν παίζει. Αυτό που κάναμε στον ημιτελικό, αλλά και στον τελικό, ήταν το το ίδιο που κάναμε και στη Σύρο. Τώρα για μας έχει σημασία το πρωτάθλημα όπου έχουμε τρεις δύσκολους αγώνες. Οι δύο με ομάδες που κυνηγάνε την τετράδα και η μία με τους ίδιους στόχους με μας. Έχουμε κάνει δυο πολύ καλές νίκες αλλά θέλουμε και κάτι ακόμα για να σιγουρευτούμε”.
Ο Δημήτρης Νικολάκης είπε για την 2η θέση αλλά και για τον τίτλο του καλύτερου πασαδόρου:
“Όταν φτάνεις στον τελικό θέλεις να νικήσεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε καλό τουρνουά και δείξαμε ότι έχουμε βρει ρυθμό. Βέβαια θα έπρεπε αυτό να έχει γίνει πολύ νωρίτερα και να μην ήμασταν πίσω στο πρωτάθλημα. Διοργανώσεις σαν το League Cup είναι καλές για το βόλεϊ καθώς οι Έλληνες παίκτες χρειάζονται τα παιχνίδια. Για την συνέχεια του πρωταθλήματος τώρα έχουμε τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο”.
Για τον τίτλο του καλύτερου πασαδόρου: “Τον αφιερώνω στην οικογένεια μου και στους συμπαίκτες μου”.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Τα σετ: 21-25, 23-25, 17-25

Διαιτητές: Ράπτης, Μυλωνάκης.

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Καλαϊτζίδης 2π., (1/3, 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα Σοάρες 19 (19/39), Σαρικεϊσογλου 9 (9/19), Παπαγγελόπουλος 9 (6/9, 3 μπλοκ), Δεληπρίμης 6 (4/18, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Ταμπουρατζής (λ. - 67% υπ.), Βλαχάκης, Μπέλλος, Καριπίδης, Βλαχάκης. Δεν αγωνίστηκε: Κοντός (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 10π. (8/18 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (7/15, 1 άσσος), Γιορντάνοφ 17 (16/32, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (5/8, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. - 44% υπ., 44% άριστες), Μαρούλης, Ποτότσνικ, Σωτηρίου, Μάρκου. Δεν αγωνίστηκε: Γιούρισιτς.

Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν: 1 άσσος, 39 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού: 4 άσσοι, 41 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων.