Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ (20-25, 25-16, 25-22, 25-22) της ΑΕΚ και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος

Χτίζεται... αυτοκρατορία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ στον τελικό του Final-Four του κυπέλλου γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη και έκανε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι “ερυθρόλευκες” πήγαν με φόρα στην Σαντορίνη, έπειτα την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος και με κορυφαία την Κύπρια Μανωλίνα Κωνσταντίνου πήρε δίκαια τη νίκη και παράλληλα, έφτασε στις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις κυπέλλου, μετά το 2011 στη Σάμο και το 2012 στην Πρέβεζα.

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κατέκλεισαν το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Πειραιώτισες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 4-0, όμως η Ένωση απάντησε στο σερί αυτό και με τη Μέντες στο σερβίς έκανε ένα 7-0. Το 5-7 έγινε 5-12 για την ΑΕΚ και τη “σκυτάλη” πήραν οι αθλήτριες του κ. Οικονόμου, με σερί 5-0 μείωσαν στους 2 πόντους 14-16. Ο “Δικέφαλος” με την Τζανακάκη στο σερβίς πήρε και πάλι μια διαφορά στο σκορ που της έφερε στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Η εικόνα και του δεύτερου σετ ήταν όπως του πρώτου, δηλαδή, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια με τα καλά σερβίς της Χριστοδούλου, ξέφυγε στο σκορ με 9-3. Η ΑΕΚ μείωσε σε 14-11 με την Κις, όμως οι τυπικά γηπεδούχες είχαν απαντήσεις, πίεσαν από την γραμμή των εννέα μέτρων και ξέφυγαν με επτά πόντους διαφορά (22-15). Ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα χάρη στον άσο που πήρε η Κοσμά (25-16).

Το τρίτο σετ είχε συγκλονιστική εξέλιξη και εναλλαγές συναισθημάτων. Οι “ερυθρόλευκες” έφτασαν πρώτοι και με διαφορά πέντε πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στη συνέχεια και με σερί 6-0 το 13-8, έγινε 13-14. Η Μανωλίνα δυσκόλεψε την υποδοχή της ΑΕΚ και το 13-14, έγινε 17-14. Η εναλλαγή του σκορ συνεχίστηκε μέχρι και το 22-22, όπου με δύο λάθη της ΑΕΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 2 πόντους (24-22) και με την Κοσμά με άσο να ολοκληρώνει το σετ και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του κ. Σωτήρχου.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη, στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης είχε απαντήσεις που του έδωσαν το σετ και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πήγε με τρεις πόντους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5), όμως, και πάλι η Μέντες με τα σερβίς της δυσκόλεψε την «κόκκινη υποδοχή» και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 9-11. άμεση απάντηση από τον Ολυμπιακό που με σερί 7-1 προηγήθηκε 16-12. Η ΑΕΚ πλησίασε σε 21-20 από 21-17 δύο πόντοι της Κοσμά και ένα μπλοκ άουτ της Μέντες «χάρισαν» την κούπα στον Ολυμπιακό .

“Δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας”

Η επιλογή της Σαντορίνης να φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών αποδείχθηκε απολύτως σωστή επιλογή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μετά το τέλος της διοργάνωσης.

“Θέλω να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες του final four για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση, την οργανωτική επιτροπή, την αστυνομία και όλο τον κόσμο που βοήθησε στη διοργάνωση αυτή. Να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον τον κόσμο της Σαντορίνης που έστειλε ένα μάθημα συνύπαρξης οπαδών των δύο ομάδων στο γήπεδο, όπως θα έπρεπε να είναι σε μία ιδεατή κατάσταση, χωρίς να χρειάζονται ανάμεσά τους δέκα διμοιρίες και χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους ένταση. Για την ΕΟΠΕ, η σημασία αυτής της διοργάνωσης είναι ακόμα σπουδαιότερη όχι μόνο γιατί δικαιώνεται για ακόμα μία φορά η πολιτική της αποκέντρωσης, αλλά και γιατί δικαιώνεται και η επιλογή μας στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου, το οποίο το πήγαμε σε όλη την Ελλάδα, ενώ ως ομοσπονδία ήρθαμε για πρώτη φορά στη Σαντορίνη. Είναι παράλληλα μεγάλη δικαίωση για εμάς το γεγονός ότι μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία μέχρι σήμερα, καταφέραμε και διοργανώσαμε με επιτυχία τα δύο final four του Kυπέλλου, το All Star γυναικών, στείλαμε την εθνική κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου διακρίθηκε και ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματά μας, με τα όποια προβλήματα των τελευταίων ημερών με αποχωρήσεις ομάδων, με μεγάλη επιτυχία. Αυτό και μόνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ελπίδα ότι το άθλημά μας, έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και με την ευκαιρία νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ εντός και εκτός ΕΟΠΕ, θα είναι από τα πρώτα που θα βγει από την κρίση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Έχουμε νομίζω σοβαρούς λόγους να χαμογελάμε...».

Ετικέτες: