Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Μιχάλης Μαυρομάτης μίλησε για όλα στην εκπομπή της nova

“Τα βγάλαμε εις πέρας”

Για το δύσκολο έργο να κρατηθεί η Ομοσπονδία “ανοιχτή”, αλλά και την προσπάθεια να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην εκπομπή “Στο Φιλέ” της nova. Ακόμη ο πρόεδρος τόνισε πως είναι επιτυχημένη “συνταγή” των νησιών για τη διεξαγωγή των Final-four των κυπέλλων, αφού θέλει να μεταφέρει το άθλημα στην περιφέρεια.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον απολογισμό της χρονιάς: “Αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, μόνο ικανοποιημένοι, μπορούμε να είμαστε. Αντεπεξήλθαμε στο σύνολο των υποχρεώσεών μας χωρίς να έχουμε λάβει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέχρι και πριν από 1-2 εβδομάδες. Και παρόλο που το ποσό δεν έφτανε καλά – καλά για την μισθοδοσία του προσωπικού της Ομοσπονδίας, καταφέρνουμε και συνεχίζουμε. Ο τρόπος που τελείωσε η Α1 Γυναικών, η ομαλή λήξη όλων των διοργανώσεων και η επιτυχία της Εθνικής Κορασίδων είναι θετικά σημάδια που μας δίνουν κουράγιο”.

Για το εάν θα αντέξει η ΕΟΠΕ: “Είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε τόσο πολύ τα έξοδα που υπερκαλύπτονται από τα βεβαιωμένα έσοδα μας. Άρα μιλάμε για θετικούς ισολογισμούς τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης μειώσαμε τα χρέη της ΕΟΠΕ προς τρίτους. Το χρέος που παραλάβαμε υπερέβαινε τα 10 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι λογιστικά κάτω από τα 8, αλλά ουσιαστικά γύρω στα 6. Μας δίνει κουράγιο και όρεξη όλο αυτό”.

Για τα έσοδα από χορηγίες: “Η ΕΟΠΕ κινείται στη λογική εύρεσης εσόδων από τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις με την Πολιτεία για να διοχετεύσουμε μέρος του προσωπικού μας με μετατάξεις σε κάποιον άλλο τομέα. Όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό μας γιατί όλο αυτό το διάστημα έχει μετατραπεί σε χορηγό της Ομοσπονδίας με την υπομονή του και με το να παραμένει απλήρωτο για 2-3 μήνες”.

Για το εάν “παντρεύεται” το έργο ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ: “Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Υπήρξαν ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ των δύο φορέων, αλλά αυτά αντιμετωπίζονται. Η μαμά Ομοσπονδία έχει την ευθύνη όλου του αθλήματος και μαζί το μεγαλύτερο παιδί της, την ΕΣΑΠ, θα βρει τον τρόπο για να δουλέψουν μαζί προς το συμφέρον όλης της οικογένειας”.

Για το αν δικαιώνουν την ΕΟΠΕ τα Κύπελλα Ελλάδας: “Εμείς θεωρούμε πως ναι, αλλά ο κόσμος θα κρίνει. Στρατηγική μας είναι να πάμε το βόλεϊ στην περιφέρεια. Μοναδική παραφωνία στα Κύπελλα, θεωρώ ότι ήταν η ακύρωση της συμμετοχής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης από το final-four της Σαντορίνης”.

Για το μέλλον του Μπιτς Βόλεϊ: “Λειτουργούμε πάνω σε τρεις άξονες. Θέλουμε να γίνει άθλημα εννιά μηνών και το 2016 να έχουμε δημιουργήσει παραπάνω από 1.000 αθλητές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ.
Παράλληλα, υποστηρίζουμε όλα τα Ανεξάρτητα Τουρνουά, τα οποία όμως, έχουν πάρει την άδεια της ΕΟΠΕ. Ανοίξαμε τις Ανεξάρτητες Διοργανώνεις, μπορεί να κάνει όποιος θέλει τουρνουά, αλλά πάντα με την άδεια της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να γίνεται επίσημο τουρνουά με επαγγελματίες αθλητές, αλλά χωρίς παράβολο προς την ΕΟΠΕ.

Ο Εθνικός Σχεδιασμός του Μπιτς Βόλεϊ λειτουργεί και εφαρμόζεται, τα Κλιμάκια λειτουργούν παντού και οι Εθνικές Ομάδες μπήκαν σε νέες βάσεις. Τιμούμε τις Εθνικές του παρελθόντος, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό. Προσλάβαμε έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή, τον Κώστα Ταμπουρατζή και πλέον δουλεύουμε όχι με δύο, τρία ή πέντε ζευγάρια Εθνικών Ομάδων, αλλά με 10 αθλητές και αθλήτριες που μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν την οποιαδήποτε ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.

Επίσης, θεωρώ ότι η ίδρυση του Σωματειακού Μπιτς Βόλεϊ θα αποτελέσει επανάσταση για το άθλημα, κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον”.

Πηγή: http://www.volleyball.gr