Στους Τράχωνες Αλίμου η Συριανή Άντζελα Βαμβακούση

Ένα αστέρι από τη Σύρο

Η Άντζελα Βαμβακούση υπέγραψε την Τρίτη στην ομάδα του Αλίμου και συγκεκριμένα στους Τράχωνες. Η Συριανή αθλήτρια ξεκίνησε από την ομάδα του Φοίνικα, στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Πανιώνιο και πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών την ίδια χρονιά. Επόμενος σταθμός της καριέρας της ήταν ο Γ.Σ. Ηλιούπολης (με υποσχετική) και πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα έτος (ανήκει ακόμη στην ομάδα του Πανιωνίου). Η ομάδα του Αλίμου αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχει υψηλούς στόχους και γι' αυτό άλλωστε η διοίκηση έχει ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της ομάδας. Για την μετακίνησής της από την Ηλιούπολη στους Τράχωνες, η Συριανή αθλήτρια είπε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεργαστώ με τον κ. Περόπουλο, έναν παλιό γνώριμο αφού τον γνωρίζω από τότε που ήταν στην ομάδα του Φοίνικα. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και γνωστός για τη δουλειά του. Πιστεύω ότι αυτή η μετακίνηση θα μου κάνει καλό, αφού γνωρίζω πολύ καλά πως ο κ. Περόπουλος, δίνει έμφαση στην σκληρή δουλειά. Νιώθω ικανοποιημένη που τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση, αναγνώρισαν τις ικανότητές μου και μου εμπιστεύτηκαν μία θέση στην ομάδα”.

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε την πρώτη της χρονιά στην ομάδα του Πανιωνίου η νεαρή αθλήτρια είπε: “Είναι λογικό να νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος με ενέταξε στο δυναμικό της. Βέβαια είχα πάρα πολύ άγχος, αφού από το τοπικό πρωτάθλημα και την ομάδα του Φοίνικα, ξαφνικά βρέθηκα στα σαλόνια της Α1 Γυναικών. Η ποιότητα, τα σύστημα και οι ταχύτητες του αθλήματος δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα ήξερα. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, αλλά και να αλλάξω την τακτική μου. Παράλληλα έπρεπε να μπω στη ροή των νέων δεδομένων που μου ζητήθηκαν από τον Πανιώνιο και αυτό ήταν που με δυσκόλεψε. Όσο περνούσε η χρονιά προσαρμοζόμουν περισσότερο, βέβαια για να καταφέρω να φτάσω τις συναθλήτριες μου, έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά από όλες. Για να καταλάβει κανείς σε τι αναφέρομαι θα πω μόνο ότι όλα ήταν διαφορετικά, από το ύψος των αθλητριών και η ανταγωνιστικότητα και σε τέτοιο επίπεδο το λάθος δεν συγχωρείται. Κάθε κοπέλα είχε τη δική της θέση και όλες είχαν τόσο μεγάλη πειθαρχία που όταν μιλούσε ο προπονητής όλες τον άκουγαν με μεγάλη προσοχή. Αυτό βέβαια ήταν κάτι πρωτόγνωρο, καθώς εγώ είχα συνηθίσει κάτω από άλλες συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο του Πανιωνίου, προπονητή και παράγοντες, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν να συμμετάσχω στην κορυφαία Ελληνική κατηγορία”.

Πιστεύεις ότι οι Τράχωνες είναι μία ομάδα που μπορείς να κερδίσεις απ' αυτήν;

“Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω πάρα πολλά απ' αυτήν την ομάδα, άλλωστε το λέω και παραπάνω, γνωρίζω πολύ καλά τον προπονητή κ. Περόπουλο και ξέρω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Αν ήξερα ότι δεν έχω να πάρω τίποτα απ' αυτήν την ομάδα, δεν θα επέλεγα να πάω εκεί. Ήδη η ομάδα έχει κάνει κάποιες καλές μεταγραφές και σύμφωνα με την κλήρωση των ομίλων, πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Έχουν μπει υψηλοί στόχοι από το σύλλογο και σίγουρα ένας από τους στόχους, αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αγώνων, είναι και η άνοδο στα σαλόνια της Α1”.

Για τις συμμετοχές της στα τουρνουά μπιτς βόλεϊ που έχει πάρει μέρος, είπε τα εξής: “Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχω πάρει μέρος σε διάφορα τουρνουά στην Ελλάδα. Σε ένα απ' αυτά έπαιξα με τον αθλητή του Φοίνικα τον Νίκο Αρβανίτη. Με τον Νίκο καταφέραμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά της ΕΣΑΠ, το οποίο διεξήχθη στη Σαρωνίδα. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας θα πω ότι στην πρώτη θέση ήταν ο Ρουμελιώτης με την Καραντάσιου. Έχουμε προκριθεί στα τελικά της δεύτερης φάσης, που θα πραγματοποιηθούν στην μαρίνα της Γλυφάδας στις 3-4 Αυγούστου με τηλεοπτική κάλυψη, από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA”.

Η μεγάλη της αγάπη είναι αναμφίβολα ο Φοίνικας Σύρου και αυτό το αποδεικνύει με το να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της ομάδας του Δημήτρη Ανδρόπουλου σε καθημερινή βάση. Για το πως βλέπει τη σεζόν που θα ξεκινήσει με την έναρξη της προετοιμασίας σε λίγες ημέρες, η Συριανή αθλήτρια είπε: “Είμαι σίγουρη ότι με έναν τέτοιο προπονητή όπως είναι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, η ομάδα θα εκπληρώσει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Εύχομαι καλή επιτυχία, όλοι οι αθλητές να έχουν την υγεία τους και να καταφέρουν, ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Γνωρίζω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαν πολλές ατυχίες, εύχομαι φέτος να μην συμβούν τα ίδια και η ομάδα να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική χρονιά”.