Ο Φοίνικας έχασε από τον Παμβοχαϊκό στη Σύρο με 2-3 σετ κι...

Έχασε την ευκαιρία να πατήσει... κορυφή

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος έχασε το Σάββατο ο Φοίνικας Σύρου, καθώς ηττήθηκε στην Β΄ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, από τον Παμβοχαϊκό με 2-3 σετ. Λίγο πριν το τέλος του αγώνας της Συριανής ομάδας είχαν έρθει τα... ευχάριστα από την Αλεξανδρούπολη, καθώς ο τοπικός Εθνικός έχασε από τον Παναθηναϊκό με 0-3 σετ. Το παιχνίδι είχε διάρκεια δυόμιση περίπου ωρών και οι 600 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου παρακολούθησαν υψηλής ποιότητας θέαμα. Η απόδοση των δύο ομάδων έπιασε σύμφωνα και με τον κ. Ανδρεόπουλου υψηλά στάνταρ – πράγματι ήταν έτσι – και οι φίλαθλοι είχαν την τύχη να δουν από κοντά ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει στη Σύρο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να χάσει κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν απίστευτες άμυνες, αλλά και οι επιθέσεις των ομάδων ήταν με εντυπωσιακούς τρόπους, αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι έχουν δουλέψει πολλά συστήματα στις προπονήσεις.

Από την πλευρά του το “Πειρατικό” στάθηκε άτυχο, αφού μέσα στην εβδομάδα έχασε δύο παίκτες, τον Πελεκούδα και τον Γιάννουσεκ και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Τακουρίδης έμεινε για αρκετή ώρα έξω ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες γιατί όπως έδειξε είχε πόνους στη μέση.

Ο Παμβοχαϊκός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες, αλλά και το επιθετικό του σερβίς, αφού ανάγκασε τους Συριανούς να κάνουν λάθη στην υποδοχή. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Σαββατιάτικης αναμέτρησης ήταν ένας παλιό γνώριμος του Φοίνικα... ο Ντόκιτς ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Βόχας.

Τα σετ

Στο πρώτο ο Φοίνικας δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι κι αυτό ο Παμβοχαϊκός το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και δίκαια έφτασε στην κατάκτησή του.

Ο Ντιάτσκοφ με κακή επίθεση έβαλε τους φιλοξενούμενους με δύο πόντους μπροστά στο σκορ (7-9). Ο Ντόκιτς πήρε έξυπνα το μπλοκ-άουτ και το σκορ έγινε 12-16. Ο Παμβοχαϊκός πήγε με δύο πόντους διαφορά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Το 13-16 έγινε έπειτα από άσο του Κανέλλου. Ο Ντόκιτς αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά με τον άσο (14-18). Ο Χ. Παπαδόπουλος σταμάτησε στο φιλέ τον Ουκρανό και η διαφορά πήγε στους πέντε πόντους 14-19. Ο Ζας πήρε έναν δύσκολο πόντο και ο Φοίνικας μείωσε σε 18-21. Ο Ντόκιτς ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου σετ αφού έδωσε πολύτιμους πόντους στην ομάδα του 18-22. Το μπλοκ του Φοίνικα δεν είχε λειτουργήσει σωστά κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην έχουν πρόβλημα. Ο Ζας μείωσε σε 23-24 και ο Ντιάτσκοφ με άσο έφερε το ματς στα ίσα. Στη συνέχεια ο Ουκρανός δεν είχε καλό σερβίς (άουτ) και ο Κράουζε με δυνατό σερβίς και άσχημη υποδοχή του Παπαδημητρίου, έδωσε την ευκαιρία στον Ντόκιτς να πάρει τον πόντο και ο Παμβοχαϊκός το σετ 24-26.

Στο δεύτερο σετ, ο Φοίνικας μπήκε δυνατά, πήρε από την αρχή μία μεγάλη διαφορά κι έφτασε σχετικά εύκολα στο 1-1.

Ο Ζας με επίθεση και το κακό τελείωμα του Ντόκιτς έφεραν τη διαφορά στους τρεις πόντους στο ξεκίνημα (6-3).

Ο Φοίνικας χάρη στο άσο του Ζας πήγε με διαφορά πέντε πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-3). Ο Ντιάτσκοφ με μπλοκ έκανε το 11-4 και ο ίδιος παίκτες το 13-6. Ο Ζας με ωραίο τρόπο έκανε το 15-7 και ο Ντιάτσκοφ με επίθεση στην ευθεία έφερε τη διαφορά στους δέκα (18-8). Ο Ντόκιτς ξεκίνησε την αντεπίθεση του Παμβοχαϊκού και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους πέντε (20-15).

Ο Σέρβος με άσο μείωσε ακόμη περισσότερο 20-17. Οι δύο ομάδες λίγο πριν το τέλος ήταν πολύ κοντά στο σκορ, αφού η κακή επίθεση του Ντιάτσκοφ έφερε τον Παμβοχαϊκό σε απόσταση αναπνοής (23-22). Ο Τακουρίδης με πρώτο χρόνο έκανε το 25-23 και ο Φοίνικας έφερε το ματς στα ίσα.

Στο τρίτο σετ το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, αφού καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, με τον Φοίνικα να έχει τη μεγαλύτερη διαφορά (3).

Ο Τερζής πήρε έξυπνα το μπλοκ-άουτ και ο Φοίνικας στους δύο πόντους (5-3). Ο Ντόκιτς μείωσε για τον Παμβοχαϊκός (6-5). Ο αρχηγος του Φοίνικα πήρε το μπλοκ-άουτ άουτ και το "Περιατικό" πήγε με δύο πόντους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Ο Κουζούνης σε φάση διαρκείας έβαλε μπροστά στον Παμβοχαϊκό 11-12. Ο Ζας με επίθεση στην ευθεία έκανε το 20-17 και ο Χ. Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Λάππα και οι Φιλοξενούμενοι ξανά κοντά στο σκορ 21-20. Ο Τερζής με μπλοκ πάνω στον Ποντόσνικ έκανε το 23-21και ο Ηλίας Λάππας με μπλοκ πάνω στον Ντόκιτς έφερε τον Φοίνικα κοντά στην κατάκτηση του σετ, 24-21.

Ο Ντιάτσκοφ με επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 25-22 και ο Φοίνικας πήρε κεφάλι στο σκορ (2-1).

Στο τέταρτο σετ, ο Φοίνικας αν και είχε την ψυχολογία με την κατάκτηση του τρίτου δεν κατάφερε να ελέγξει το ματς, ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και ο Παμβοχαϊκός ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο Ντόκιτς σταμάτησε τον Ντιάτσκοφ και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με τρεις πόντους (3-6). Άσχημο τελειώμα του Ζας κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παμβοχαϊκός να πάει με τρεις πόντους διαφορά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (5-8).

Ο Ντιάτσκοφ πήρε το μπλοκ άουτ και ο Φοίνικας μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά (11-12). Ο Λάππας σταμάτησε τον Ντόκιτς στο φιλέ και το “Πειρατικό” ισοφάρισε σε 16-16.

Ο αρχηγός του Φοίνικα πήρε νέο πόντο, οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 3-0 και πέρασαν μπροστά στο σκορ 17-16.

Ο Σφενδυλάκης με πρώτο χρόνο έκανε το 19-18. Ο Ποντόσνικ με άσο έβαλε μπροστά τον Παμβοχαϊκό (20-21). Δεν έφτανε αυτό και ο ο Ποντόσνικ πήρε νέο άσο (20-22). Το σετ ολοκληρώθηκε με το λάθος του Τερζή (21-25).

Στο τάι μπρέικ ο Παμβοχαϊκός είχε την ψυχολογία της ισοφάρισης και αυτό φάνηκε στις επιλογές των παικτών του, καθώς είχαν πιο καθαρό μυαλό και πιο σωστά τελειώματα. Ο Λάππας με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 6-5. Ο Χ. Παπαδόπουλος με πρώτο χρόνο ισοφάρισε σε 6-6 και ο Λάππας έβαλε ξανά μπροστά στον Φοίνικα (7-6). Ο Κράουζε με άσο έβαλε τον Παμβοχαϊκό μπροστά στο σκορ (7-8). Ο Σφενδυλάκης έκανε λάθος και ο Παμβοχαϊκός ξέφυγε με δύο πόντους (7-9). Ο Ποντόσνικ πήρε το μπλοκ-άουτ και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά σε κρίσιμο σημείο (8-11). Ο Τερζής με μπλοκ πάνω στον Κουζούνη μείωσε τη διαφορά στον πόντο (10-11). Ο Τακουρίδης με πρώτο χρόνο έκανε το 11-12, όμως το σερβίς του Ντιάτσκοφ σταμάτησε στο φιλέ (11-13). Ο Ντόκιτς με άσο έκανε το 11-14 και ο Παμβοχαϊκός κοντά στη νίκη. Ο Σέρβος με επίθεση στην ευθεία έδωσε τον πόντο και το ματς στους φιλοξενούμενους (12-15).

Φοίνικας Σύρου – Παμβοχαϊκός 2-3

Τα σετ: (24-26, 25-23, 25-22, 21-25, 12-15)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τερζής 4 (1/3 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τσας 26 (22/36 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 20 (17/33 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 46% υπ - 21% άριστες), Τακουρίδης 7 (6/10 επ, 1 μπλοκ), Λάππας 7 (5/16 επ, 2 μπλοκ, 48% υπ - 12% άριστες), Σφενδυλάκης 6 (4/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 63% υπ - 47% άριστες)

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Στέλιος Καζάης): Κράουσε 6 (4/7 επ, 2 άσσοι), Ποτότσνικ 15 (13/25 επ, 2 άσσοι, 64% υπ - 32% άριστες), Παναγιώτης Παπαδόπουλος 4 (3/5 επ, 1 άσσος), Ντόκιτς 27 (22/42 επ, 5 άσσοι), Κανέλλος 14 (11/19 επ, 3 άσσοι), Χρήστος Παπαδόπουλος 8 (4/9 επ, 4 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 65% υπ - 46% άριστες), Δρόγκαρης, Μάρκου.

*Οι πόντοι του Φοίνικας προήλθαν από 6 άσσους, 55 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 13 άσσους, 65 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων

“Δεν μας επηρεάζουν ούτε οι ήττες, ούτε οι νίκες”

O τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλος μίλησε για την ήττα με τον Παμβοχαϊκό, αλλά και την πολύ καλή εικόνα του ματς, αφού ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δύσκολες άμυνες και ωραίες φάσεις. “Έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι, νομίζω πως και οι δύο ομάδες έφτασαν σε πολύ υψηλό σημείο απόδοσης, όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κι αυτό μας πληγώνει. Όταν δεν νικάς πάντα πληγώνεσαι και μάλιστα όταν είναι μέσα στην έδρα σου πονάει περισσότερο. Η ομάδα μου έκανε υπρεπροσπάθεια, έδωσε ότι είχε να δώσει, νομίζω ότι φτάσαμε στα καλύτερα επίπεδά μας, υπό αυτήν την έννοια παρόλο το πόσο μας πληγώνει η ήττα θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την υπερπροσπάθεια που έκαναν. Έτσι είναι το πρωτάθλημά μας τόσο δύσκολο, τόσο δυνατό και προχωράμε”.

Στο ερώτημα αν το πρωτάθλημα θα έχει εντυπωσιακό και αγχώδες φινάλε αφού όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής οι πρωτοπόρες ομάδες ηττήθηκαν οι περισσότερες ο προπονητής του Φοίνικα είπε: “Το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και αναμένεται να είναι εντυπωσιακό μέχρι το τέλος. Ξέρουμε όλοι ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, φαβορί, πριν από κάθε παιχνίδι κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη”.

Για τον αν τα παιχνίδια αυτά φέρνουν το κόσμος πίσω, ο κ. Ανδρεόπουλος είπε: “Δεν ξέρω το εύχομαι, Εγώ να πω ότι οι φίλαθλοί μας είναι καταπληκτικοί στο γήπεδό μας, πιστεύω ότι έχουν απολαύσει βόλεϊ όλη την χρονιά, πραγματικό βόλεϊ, γιατί η ομάδα μας παίζει πάρα πολύ καλά. Εύχομαι να συνεχίσουν με αυτή την θέρμη να μας υποστηρίζουν”.

Τέλος, για το αν επηρεάζει αυτή η ήττα τον Φοίνικα ο έμπειρος τεχνικός είπε: “Όχι δεν μας επηρεάζουν ούτε οι ήττες, ούτε οι νίκες, ούτε τίποτα. Εμείς προετοιμαζόμαστε σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ώστε να μπαίνουμε στα παιχνίδια όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται, για να διεκδικούμε τη νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας και αυτό είναι συνεχώς μέσα στο μυαλό μας.

“Στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδος ο Φοίνικας”

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Στέλιος Καζάζης μετά το τέλος του αγώνα είναι: “Όταν λέμε ότι είναι μία δύσκολη έδρα, πέρα από το καταπληκτικό κοινό το οποίο έχει η ομάδα της Σύρου, όπου την βοηθά με τον απίστευτο παλμό που έχει, πρέπει να αντιμετωπίσεις και μία ομάδα που με τα δικά μου μάτια είναι ίσως μέσα στις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Επομένως δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις ένα διπλό μέσα στη Σύρο. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς το πιστέψαμε πάρα πολύ το παιχνίδι, γιατί είχαμε αρχίσει να δείχνουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας, τα οποία τα έχουμε σταθεροποιήσει. Πιστεύαμε πω πιέζοντας πολύ από το σερβίς και σε συγκεκριμένες ζώνες να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό απέναντι στην ομάδα του Φοίνικα και στο τέλος τα καταφέραμε”.

Το πρωτάθλημα δείχνει να έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αφού είδαμε κι αυτή την αγωνιστική ότι δεν υπάρχουν φαβορί, καθώς οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες της κορυφής ηττήθηκαν από ομάδες που είναι σε πιο χαμηλές θέσεις. Τα αποτελέσματα αυτά θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος;

“Μπορεί να υπάρχει ένα βαθμολογικό χάσμα μεταξύ των πρώτων και των μεσαίων και τελευταίων ομάδων, αλλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Όλα μπορούν να συμβούν κάθε αγωνιστική.

“Την ευθύνη την έχουμε εμείς και οι προπονητές”

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Θάνος Τερζής, μίλησε για την ήττα αλλά και το που πιστεύει ότι κρίθηκε το ματς: “Οι απουσίες που είχαμε παίζουν ένα ρόλο, όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αλλά πιστεύω όταν μία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και έχει στόχο την πρώτη θέση, θα πρέπει να μην επηρεάζεται τόσο πολύ από τις απουσίες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι, την ευθύνη την έχουμε εμείς και οι προπονητές και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είχαμε μία ευκαιρία να βρεθούμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εντάξει συνεχίζουμε κοιτάμε παρακάτω και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος να πετύχουμε το στόχο μας”.

Για το αν τους επηρεάσει η ήττα αυτή από τον Παμβοχαϊκό, ο έμπειρος πασαδόρος του Φοίνικα είπε: “Όχι δεν μας επηρεάζει αυτή η ήττα έχουμε δείξει ότι μετά από αρνητικά αποτελέσματα καταφέρνουμε και ανακάμπτουμε. Είναι μία εντός έδρας ήττα, από μία ομάδα η οποία έπαιξε πάρα πολύ καλά, δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι μας το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού είναι με την ΑΕΚ εκτός έδρας.

“Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη”

Τέλος ο Σωτήρης Τσέργας μίλησε για την ευκαιρία που έχασε ο Φοίνικας να βρεθεί μόνος πρώτος μετά την ήττα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τον Παναθηναϊκό με 0-3 σετ. “Δεν εκμεταλλευτήκαμε την ήττα του Εθνικού, είναι αλήθεια αυτό. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του, δηλαδή, ακόμη και τη νίκη να παίρναμε απέναντι στον Παμβοχαϊκό, δεν θα σήμαινε ότι θα κλειδώναμε και την πρώτη θέση. Αυτή τη στιγμή στην τετράδα είναι για μένα ομάδα που είναι ισοδύναμες και απλά πρώτη θέση σου προσφέρει το αβαντάζ της έδρας. Δεν σημαίνει ότι αν παίρναμε τη νίκη και είμαστε έναν πόντο διαφορά από Εθνικό και Κηφισιά θα έλεγε κάτι. Έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να μας επηρεάσει αυτή η ήττα. Ο Παμβοχαϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλά και την άξιζε τη νίκη”.

* Τις συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, υπάρχει η δυνατότητα να τις δείτε και από την WEB CAMERA της “Κοινής Γνώμης”.

Ετικέτες: