Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου της Τήνου

Απέκτησαν το... δικό τους σπίτι

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στην Τήνο. Χρειάστηκαν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα και το όνειρο της ολοκλήρωσης του κλειστού γυμναστηρίου για γίνει πραγματικότητα. Οι κάτοικοι του νησιού της... Παναγίας γιόρτασαν όλοι μαζί στα εγκαίνια του κλειστού με την εκδήλωση "Τήνια 2014".

Το παρών στα εγκαίνια αλλά και στις εκδηλώσεις που έγιναν καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου έδωσα το παρών φορείς του νησιού, των Κυκλάδων, αλλά και αθλητές εγνωσμένης αξίας, καθώς δόθηκε φιλικός αγώνας βόλεϊ. Η μία ομάδα που πήρε μέρος ήταν ο Φοίνικας Σύρου και την αποστολή ακολούθησαν οι: Ντιάτσκοφ, Λάππας, Τσέργας, Πελεκούδας, Αρβανίτης, Μαραγκός και Βελούδης. Η δεύτερη, ήταν μία ομάδα επίλεκτων παικτών, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που δέχθηκαν την πρόσκληση του αρχηγού του Ολυμπιακού Κώστα Χριστοφιδέλη. Τον αρχηγό των νταμπλούχων ακολούθησαν οι: Γιορντάνοφ, Σωτηρίου και Καρυπίδης και πλαισιώθηκαν από αθλητές του Ποσειδώνα Τήνου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β', ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του είπε: "με αισθήματα χαράς και συγκίνησης τελούμε τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τήνου, το οποίο κατασκευάστηκε σε χώρο που έδωσε το Ίδρυμα Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου. Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες, με χαρά το βλέπουμε να εγκαινιάζεται προς όφελος της νεολαίας του νησιού".

Και το όνομα αυτού “Τήνια 1895”

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς δήλωσε: “Είναι μία ημέρα χαράς και συγκίνησης, καθώς αυτό το Αθλητικό Κέντρο πήρε επιτέλους σάρκα και οστά. Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες σαν δημοτική αρχή και συναντήσαμε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Βάλσαμο στις δυσκολίες αυτές ήταν τα μάτια των μικρών παιδιών που με αγωνία και προσμονή μας ρωτούσαν πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδό τους, γιατί είναι δικό τους”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του γηπέδου, αλλά και της αναβίωσης των Τηνίων, στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται και η σημερινή εκδήλωση. Μάλιστα, το γήπεδο ονομάστηκε “Τήνια 1895” προς τιμή αυτού του ιστορικού θεσμού.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Κροντηρά στον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα, τον οποίο ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία της ομάδας στην σημερινή εκδήλωση, όσο και για την προσφορά του ίδιου στον αθλητισμό των Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντάς τον “παράδειγμα προς μίμηση”.

Δεν θα ξεσπιτώνονται

Τα εγκαίνια του κλειστού έφερε χαρά και στις ομάδες του νησιού, αφού πλέον δεν θα ξεσπιτώνονται, αλλά και θα προπονούνται σε καθημερινή βάση κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Όπως ήταν γνωστό οι ομάδες της Τήνου τον χειμώνα είχαν ως κύριο αντίπαλό τους τον... καιρό, αφού οι προπονήσεις γινόντουσαν σε ανοικτά γήπεδα. Επίσης και τα παιχνίδια οι ομάδες της Τήνου αναγκαζόντουσαν να τα δώσουν εκτός έδρας, αφού τα γήπεδα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Τώρα και τις προπονήσεις, αλλά και τους αγώνες τους οι ομάδες θα τα δίνουν στο... δικό τους κλειστό.

Ετικέτες: