Ο Φοίνικας νίκησε εκτός έδρας την Παναχαϊκή με 0-3 σετ

Με το δεξί το... Πειρατικό

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Volleyleague o Φοίνικας Σύρου, όπου επικράτησε χθες το απόγευμα στην Πάτρα με 0-3 (22-25, 12-25 και 22-25) της τοπικής Παναχαϊκής.

Η ομάδα της Σύρου αν και μπήκε μουδιασμένα σε πρώτο και τρίτο σετ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ο Φοίνικα έκανε περίπατο, αφού όσα σχήματα κι αν άλλαξε ο τεχνικός της Παναχαϊκής δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο “Πειρατικό”.

Από την πλευρά της η Πανχαϊκή αν και προσπάθησε να αντισταθεί στον Φοίνικα η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε όταν οι λεπτομέρειες θα έκριναν τον τελικό νικητή. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στην διάθεσή τους τον διαγώνιο Ρουμελειώτη, με αποτέλεσμα να μην έχει τον παίκτη που θα τελειώνει τις δύσκολες επιθέσεις. Ο Φοίνικας παρόλα αυτά έδειξε πως είναι ομάδα για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες, όμως ακόμη θέλει δουλειά, καθώς οι παίκτες του ακόμη... ψάχνονται εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το “Πειρατικό” με την εκτός έδρας νίκη του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποκτά ψυχολογία πάει στο επόμενο ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με πόντο του Ντόκιτς, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο Φοίνικας χρειάστηκε να κυνηγά στο σκορ, μέχρι την ολική ανατροπή στο τέλος και να κάνει το 0-1.

Ο Ντονάς με άσο έκανε το 4-2 για την Παναχαϊκή και με το μπλοκ του Τακουρίδη οι γηπεοδούχοι ξέφυγαν με 3 πόντους διαφορά. Ο Φοίνικας με τριπλό μπλοκ μείωσε σε 7-6, ο Παπαδόπουλος στη συνέχεια δεν τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση και ο Παναχαϊκή ξέφυγε και πάλι με 2. Ο Φέργκιουσον έκανε το 16-16 και ο Ντόκιτς με μπλοκ το 18-18. Ο Κάντγουελ έστειλε εκτός τελικής γραμμής και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με δύο πόντους (20-18). Ο Ντόκιτς με πλασέ μείωσε σε 20-19 και ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσα (21-21). Ο Ντονάς έστειλε τη μπάλα στο φιλέ και ο Φοίνικας μετά από αρκετή ώρα πέρασε μπροστά στο σκορ 22-23. Ο Φέργκιουσον με μπλοκ έκανε το 22-24 και ο Παπαδόπουλος με επίθεση στην κόντρα έδωσε τέλος στο σετ διαμορφώνοντας το 22-25.

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αφού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ένιωσε κάποια αντίσταση από τους γηπεδούχους. Η διαφορά άνοιξε από την αρχή και ουσιαστικά η Παναχαϊκή το... παράτησε το σετ από νωρίς. Ο Ντόκιτς ισοφάρισε σε 2-2 αρχικά και μετά το λάθος του Λιβαθινού ο Φοίνικας ξέφυγε με τρεις πόντους 3-6. Ο Ντόκιτες με άσο έκανε το 3-7, ο Πάρις έδωσε αέρα πέντε πόντων με μπλοκ (3-8) και ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (7-14).

Ο Κάντγουελ έκανε το 9-19 και με την κακή επίθεση του Βασιλάκου ο Φοίνικας ξέφυγε με 12 (10-22). Ο Χαραλαμπίδης έπειτα την ωραία πάσα του Πάρις τελείωσε το σετ διαμορφώνοντας το 12-25.

Το τρίτο σετ είχε περίπου την ίδια εικόνα με το πρώτο, η Παναχαϊκή μέχρι ενός σημείου ήταν μπροστά στο σκορ και τον Φοίνικα να αντιδρά από την μέση του σετ κι έπειτα.

Ο Φέργκιουσον αρχικά ισοφάρισε σε 4-4, όμως η Παναχαϊκή με τον Σαρικεΐσογλου ξέφυγε με τρεις (7-4). Ο Βασιλάκος σταμάτησε τον Ντόκιτς και το σκορ έγινε 10-5. Ο Σαρικεΐσογλου με ωραίο τελείωμα έκανε το 13-8 και ο Φέργκιουσον με έναν δύσκολο πόντο στη συνέχεια μείωσε σε 14-10. Στο 17-12 ο Φέργκιουσον βρέθηκε στην γραμμή του Σερβίς και πίεσε την Παναχαϊκή, δυσκολεύοντας την πρώτη μπάλα και ο Φοίνικας να φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Ο Κάντγουελ με μπλοκ έκανε το 19-22 και ο Χαραλαμπίδης το 20-23. Ο κορυφαίος ίσως παίκτης του Φοίνικας ο Αμερικανός Κάντγουελ έκανε με ωραία επίθεση το 22-25 και ο Φοίνικας πήρε το σετ και τη νίκη.

Ετικέτες: