Της συντονίστριας Κυκλάδων για το ΠΟΤΑΜΙ, Λίλης Αγγελοπούλου

Τώρα ΠΟΤΑΜΙ

  • Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2015 - 11:44

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ψηφίσει διαφορετικά κόμματα στις προηγούμενες εκλογές. Οι περισσότεροι από μας πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνουν λίγο καλύτερα τα πράγματα , ότι τα βάρη της κρίσης θα μοιραστούν δικαιότερα. Πιστέψαμε ότι  οι παλιοί  έχουν βάλει μυαλό και ότι οι "νέοι" θα αποδειχτούν πιο σοβαροί και πιο υπεύθυνοι. Οι περισσότεροι από μας πιστέψαμε ότι επιτέλους η Ελλάδα θα αποκτήσει πολιτικό προσωπικό  που δεν θα λογαριάζει το κομματικό  το κόστος ούτε θα βολεύει στρατιές ανεπάγγελτων κομματικών στελεχών. 
Οι περισσότεροι από μας πιστέψαμε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια και να αρχίσουμε τα έργα. Και τότε πέσαμε ξανά πάνω σε κομματικούς τοίχους. Πάνω σε κενά λόγια και αδιαφανή έργα. Οι περισσότεροι από μας τρομάξαμε όταν η χώρα μας παράδερνε μακρυά από το φυσικό της λιμάνι, την Ευρωζώνη. Οι περισσότεροι από μας που είχαμε τις λιγοστές οικονομίες στις ελληνικές τράπεζες αγανακτήσαμε όταν είδαμε τον κίνδυνο να διασωθούν οι έχοντες στην ...Ελβετία και να καταρρεύσουν οι μικρές μας επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μας. 
Γι αυτό κι εμείς στο Ποτάμι συνεχίζουμε την πορεία που χαράξαμε ενάμιση χρόνο πριν. Διότι εμείς δεν φοβηθήκαμε ούτε μια στιγμή, ούτε καν όταν άλλοι πρόσφεραν λαγούς με πετραχείλια να πούμε τη μεγάλη αλήθεια: Ελληνική οικονομία εκτός ευρώ είναι περιπέτεια χωρίς τέλος. Εμείς πρώτοι ξεπεράσαμε διαχωριστικές γραμμές για να βρεθεί η χώρα σε θέση να εξασφαλίσει χρήματα και σχέδιο.

Εμείς ετοιμάσαμε σχέδιο όχι λίστες για προσλήψεις. Εμείς δείξαμε ότι υπάρχει χώρος στην πολιτική και για κανονικούς ανθρώπους. Που εργάστηκαν και έχτισαν μικρές ή μεγάλες καριέρες χωρίς να είναι γόνοι πλουσίων ούτε δημιουργήματα κομματικών μηχανισμών. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε η εγγύηση για να κυβερνηθεί η χώρα με στόχους και σχέδιο κι όχι παίζοντας κάθε φορά κρυφτό με τους εταίρους μας. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορείς να κάνεις πολιτική και χωρίς κωλοτούμπες. Και αποδείξαμε ότι οι συμμαχίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι η μόνη αποτελεσματική πολιτική για να ξεπεράσουμε την κρίση που οι άλλοι δημιούργησαν αλλά  που εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις.    
Τώρα ΠΟΤΑΜΙ!
Άλλους τους ψηφίσαμε και τους δοκιμάσαμε, άλλους τους ακούμε τι λένε. Ξέρουμε πια ποιοι ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας και το βουνό των προβλημάτων. Αντί για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Ελλάδας, παραγωγικής, δημιουργικής, με δουλειές για όλους, φρόντιζαν για χρόνια την διαιώνισή τους στην εξουσία μοιράζοντας θέσεις και προνόμια. Και το δήθεν καινούργιο αποδείχτηκε σε λίγους μήνες χειρότερο από το παλιό: ανεδαφικές υποσχέσεις, πελατειακές σχέσεις, μικρά και μεγάλα ψέματα και διαρκείς κωλοτούμπες. Μοναδικός σκοπός και πάλι η διατήρηση της εξουσίας.
Κανένας δεν συγκρούστηκε με τα πραγματικά προβλήματα. Κανένας δεν συγκρούστηκε πραγματικά με τα κατεστημένα συμφέροντα. Και κάποιο άλλοι απεργάζονται την μετεγκατάσταση της πατρίδας μας από την Ευρώπη στα Βαλκάνια και τον Τρίτο Κόσμο, υποσχόμενοι τον δραχμικό παράδεισο.
Δεν θέλουμε επιλογές που συγκατοικούν με το παρελθόν. Τώρα ΠΟΤΑΜΙ. Θέλουμε το
πραγματικά καινούργιο. Μια νέα πολιτική δύναμη με υπεύθυνη στάση από τη στιγμή της ίδρυσής της. Με επεξεργασμένες θέσεις και ικανά στελέχη. Δεν θέλουμε άλλα ψέματα και κωλοτούμπες. Θέλουμε σταθερό προσανατολισμό για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Γιατί για να μείνουμε Ευρώπη, πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Ναι,Τώρα ΠΟΤΑΜΙ.