Αποτύπωση των συμπερασμάτων του Μ. Βουτσίνου από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

Οι 10 αλήθειες του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2016 - 06:10

Σε δέκα σημεία συνοψίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Μάρκος Βουτσίνος, τα σημεία ενδιαφέροντος της προχθεσινής αναοιχτής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σύρου -Ερμο΄πυολης, με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει, πρόκειται για τις 10 αλήθειες της συνάντησης του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης που ξέχασαν (!) να δημοσιεύσουν κάποια ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης:

Αλήθεια πρώτη: Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από αίτημα του Ε.Κ.Κ. και όχι από απαίτησή του ( όπως θα μπορούσε να είναι),

Αλήθεια δεύτερη: Στο αίτημα αυτό δηλώθηκε ότι το Ε.Κ.Κ. θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία του και αυτό έγινε,

Αλήθεια τρίτη: Η συνάντηση είχε συγκεκριμένη ατζέντα, όπως αυτή διατυπώθηκε στο έγγραφο αίτημα του Ε.Κ.Κ. προς το γραφείο Δημάρχου. Σκοπό της ήταν η συζήτηση και ενημέρωση του Δημάρχου για τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Σύρου αλλά και το θέμα της διάσωσης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο Ναυπηγείο καθώς και η διασαφήνιση της επίσημης θέσης του Δήμου απέναντι στο θέμα «Νεώριο»,

Αλήθεια τέταρτη: Το Ε.Κ.Κ. και κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική ένωση, έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε και να τοποθετείται και να συζητά για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της περιφέρειάς του και την προστασία τους, χωρίς την έγκριση κανενός .

Αλήθεια πέμπτη: Το θέμα του Νεωρίου δεν είναι «παιχνίδι» κανενός και αυτή η συνάντηση δεν ήταν «παρτίδα» του, όπως την χαρακτήρισαν αυτοί που έγραψαν …. ότι κάποιοι την τελευταία στιγμή έσωσαν την «παρτίδα».

Αλήθεια έκτη: Ο Δήμος όφειλε να είχε προκαλέσει ο ίδιος αυτήν την συζήτηση, μια και το θέμα αφορά μεγάλη μερίδα των δημοτών του.

Αλήθεια έβδομη: Δεν έγινε αντιληπτός ο θεσμικός ρόλος του Εργατικού Κέντρου και ότι τις προτεραιότητές του και τις δράσεις του δεν τις καθορίζει κανένας άλλος εκτός από το ίδιο. Δυστυχώς και κάποιοι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο του Ε.Κ. και αντιμετώπισαν την συνάντηση αυτή ως μια ακόμη ευκαιρία σπίλωσής μου, με προσωπικές αιχμές και συκοφαντίες εναντίον μου, στην προσπάθεια να φιμώσουν την φωνή μου η οποία προφανώς έρχεται σε αντίθεση με τις διαθέσεις τους. Όμως πλησιάζει ο καιρός που οι εργαζόμενοι θα αντιληφθούν ποιος επιδιώκει και εργάζεται για την προστασία τους και ποιος όχι. Και αυτό θα είναι η δικαίωσή μου.

Αλήθεια όγδοη: Για πρώτη φορά δηλώθηκε με σαφήνεια ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την διατήρηση του Ναυπηγείου, δήλωση που υποδεχθήκαμε με ανακούφιση. Ελπίζουμε και περιμένουμε η πράξη να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα, αναμένοντας να λάβουμε επίσημα γνώση του σχεδίου ανάπτυξης του νησιού που προωθεί η Δημοτική Αρχή και την προοπτική των νέων θέσεων εργασίας που αυτή θα φέρει. Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ποια είναι η ατζέντα της επίσκεψης κυβερνητικών εκπροσώπων στο νησί μας στις 23 του Μάη και τι μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από αυτήν. Γιατί ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα θέματά της , μας τα κρατούν για έκπληξη;

Αλήθεια ένατη: Από την συζήτηση προέκυψε ότι κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, απέχουν μακράν της πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε.

Αλήθεια δέκατη: Η μοναδική πρόταση για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του Ναυπηγείου και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης και όχι για πρώτη φορά καθώς έχει κατατεθεί και στα Υπουργεία και σε όλες τις επίσημες συναντήσεις με φορείς, ήταν αυτή του Εργατικού Κέντρου. Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις ήταν διαπιστώσεις του προβλήματος, ευχές για την «αυτόματη» επίλυσή του ως εκ θαύματος και προβοκατόρικες δηλώσεις .

Τελικά δεν φταίνε μόνο αυτοί που προσπαθούν να καταστρέψουν το Νεώριο αλλά και αυτοί που τους ανέχονται.

Με τις ευχές η ανάσταση του Κυρίου να φέρει και την ανάσταση των εργαζομένων στο Νεώριο.