Parking στην Ερμούπολη για επισκέπτες

  • Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 - 06:22

Σας γράφω αυτή την επιστολή ως εποικοδομητική κριτική. Η Σύρος είναι ένα πανέμορφο νησί, με ιδιαίτερο και αυθεντικό στυλ. Ο σύζυγός μου είναι από τη Σύρο και την έχουμε κάνει δεύτερο σπίτι μας. Δεδομένου, ότι διαμένουμε στο Κίνι, αγαπάμε να κατεβαίνουμε στην Ερμούπολη, σχεδόν κάθε πρωί ή βράδυ. Η κατάσταση με το parking είναι τραγική και κάπως πρέπει να διορθωθεί. Κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν μπορούμε να κατέβουμε στην πόλη για φαγητό, ή καφέ, καθώς δεν υπάρχει parking. Εκτός του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση, όλα τα αυτοκίνητα είναι παράνομα σταθμευμένα κι έτσι δεν μπορεί κανείς ούτε να οδηγήσει μέσα στο χώρο του parking. Δεν θα ήθελα να κάνω συγκρίσεις, αλλά στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, μπορείς να βρεις parking. Ίσως να χρειαστεί να πληρώσεις, αλλά θα βρεις μία θέση.

Πριν κάποια χρόνια, είχατε μία καλή ιδέα, να δημιουργήσετε παρκόμετρα και να πληρώνεται ένα μικρό ποσό για να παρκάρει ένα όχημα. Αυτό ήταν ένα βήμα μπροστά. Επίσης, θα μπορούσατε να κατασκευάσετε κάποιο διώροφο γκαράζ – σκεφτείτε όλη την κίνηση που θα μπορούσε να έχει η πόλη. Αν οι κάτοικοι εκτός Ερμούπολης μπορούσαν να παρκάρουν, θα κατέβαιναν στην πόλη. Αυτό θα σήμαινε περισσότερη κίνηση στα μαγαζιά, στα εστιατόρια και στα καφέ. Αντιθέτως, αντί να προχωρήσετε μπροστά, πάντα κάνετε ένα βήμα πίσω.

Αν θέλετε να αναπτυχθεί το νησί και να φιλοξενήσει τουρισμό, τότε ας κάνουμε κάτι για αυτό. Το πρώτο βήμα, είναι να βελτιώσουμε την κατάσταση με τη στάθμευση. Μας είπαν να παρκάρουμε στη Δόξα και να πάρουμε το Mini Bus. Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα έπρεπε να παρκάρουν εκεί, αφήνοντας το χώρο στάθμευσης ανοιχτό στο ευρύ κοινό.

Μένοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε για να ενισχύσουμε το νησί. Έχουμε ένα εστιατόριο στο New Jersey, το οποίο ονομάσαμε Syros Taverna. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ξανακούσει για τη Σύρο, πάντα πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται απέναντι από τη Μύκονο. Έχουμε στείλει πολλούς επισκέπτες στο νησί και όλοι το αγαπούν. Είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων – γιατί να μην την κάνουμε αυτό που είναι; Ας ξεκινήσουμε με το parking, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κατέβουν στην Ερμούπολη και να απολαύσουν την όμορφη αυτή πόλη.

Ελπίζω αυτή η επιστολή να μην καταλήξει στα σκουπίδια. Και πάλι, πρόκειται για εποικοδομητική κριτική – με άλλα λόγια, διαβάστε το, καταλάβετε την σημασία του και κάτι γι’ αυτό.

Irene Mandilaras

 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα