Μήνυμα αγάπης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σύρου

"Βοηθώ κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση"

“Βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση” ήταν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε χθες στην πλατεία Μιαούλη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στην προσπάθειά του να περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου συνεχίζει τις εξορμήσεις του στο νησί, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την προσέλκυση νέων αιμοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί προ δύο μηνών εντός του δημαρχιακού μεγάρου, με τη συμμετοχή των υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του τμήματος. Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι διευρύνουν τον κύκλο προσφοράς στον συνάνθρωπο, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς του τόπου, όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το οποίο είναι ταυτισμένο με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

“Επιμονή  και συνεχής επισήμανση”

Παρότι η προσέλευση δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, η υπεύθυνη ιατρός Άντα Κοτσάνη σημείωσε στην “Κοινή Γνώμη” ότι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου χρειάζεται χρόνο, επιμονή και συνεχής υπενθύμιση. Ωστόσο, κατέστησε γνωστό ότι οι φίλοι των προσκόπων, οι οποίοι δεν κατάφεραν λόγω υποχρεώσεων να συμμετάσχουν στη χθεσινή αιμοδοσία, έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο και να προσφέρουν το αίμα τους.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων Σωτήρης Φραγκίδης επεσήμανε ότι τέτοιες δράσεις θα πρέπει να διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. “Πρέπει να βρούμε τρόπους να μεταδώσουμε το μήνυμα σε μαθητές, φοιτητές και σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξέρει ότι κάθε έξι μήνες, σε συνεργασία με το νοσοκομείο, έχουμε αιμοδοσία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των δράσεών της, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου θα συμμετέχει στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στη Σύρο, όπου η αιμοδοσία θα συνδυαστεί με μια μικρή γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας. Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού την επόμενη εξόρμηση.

“Αύξηση των αιμοδοτών  στο Νοσοκομείο”

Επιπλέον, η κ. Κοτσάνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση των αιμοδοτών που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας ότι “στο παρελθόν επισκέπτονταν το νοσοκομείο 1-2 αιμοδότες την ημέρα, ενώ σήμερα το επισκέπτονται καθημερινά 8-10 αιμοδότες”. Καταλήγοντας, τόνισε ότι στόχος του τμήματος είναι η προσέγγιση νέων ανθρώπων και κυρίως των εφήβων, οι οποίοι με την ενηλικίωσή τους θα έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν το αίμα τους για τον συνάνθρωπό τους που το έχει πραγματική ανάγκη.

<