Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας

“Δεν κουραστήκαμε να αγωνιζόμαστε”

Αγωνιστικό άρωμα προσέλαβε η εκδήλωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων χθες το απόγευμα στην αίθουσα ball room του ξενοδοχείου “Ερμής” με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Χαρίτο, να τονίζει, πως “οι ηλικιωμένοι φαίνεται να βρίσκονται στο περιθώριο αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους ίδιους”.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” πολλά από τα μέλη των ΚΑΠΗ του νησιού, τα οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη βραδιά με ζωντανή μουσική και κέρασμα αλλά και να γλεντήσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Τους παρευρισκομένους χαιρέτησε πρώτος ο κ. Χαρίτος, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια το λόγο σε εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που παρέστησαν. Διευκρινίζεται πως ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός απουσίαζε από την εκδήλωση εξαιτίας σοβαρών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Περήφανη γενιά

Ημέρα χαράς, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων χαρακτήρισε ο κ. Χαρίτος τη χθεσινή γιορτή τονίζοντας πως “Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τους ηλικιωμένους”, οι οποίοι όπως πρόσθεσε, “δίνουν σήμερα καθημερινά μάχη για τη ζωή τους”. Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως, τα μέλη της Τρίτης Ηλικίας έχουν προσφέρει πολλά στην κοινωνία και αξίζουν σεβασμού και αγάπης, αφού “μπορεί πλέον να είναι απόμαχοι της εργασίας, αλλά δεν είναι απόμαχοι της ζωής”. “Συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα μας, γιατί μπορεί να ρόζιασαν τα χέρια μας, να λύγισαν τα πόδια μας, να δάκρυσε η φωνή μας, μα δεν κουραστήκαμε ποτέ να αγωνιζόμαστε δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια μας και την πατρίδα μας” υποστήριξε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας και ως πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων πως, “Η 1η Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία και είναι ημέρα που πρέπει να ακούγονται και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν”, τα οποία και απαρίθμησε ένα προς ένα. Ανέφερε δε, πως τα κεκτημένα τόσων ετών των συνταξιούχων, που σήμερα συνεχίζουν να απειλούνται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, πρέπει να προασπιστούν με κάθε τρόπο αφού “η Τρίτη Ηλικία δε θα πάψει ποτέ να αποτελεί μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας” που έχει προσφέρει πολλούς καρπούς στην κοινωνία. Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτος αφού προέβη σε μία σύντομη αναφορά για τον θεσμό των ΚΑΠΗ και τους λόγους, οι οποίοι συνέβαλλαν στη δημιουργία και λειτουργία τους, κάλεσε πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης να απευθύνουν με τη σειρά τους ένα μήνυμα.

Μία αγκαλιά για την Τρίτη Ηλικία

“Κάθε επιτυχία στο έργο της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων αλλά και υγεία στους παρευρισκομένους” ευχήθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μάρκος Δαδάος μεταφέροντας και το μήνυμα του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ με θερμά λόγια μίλησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Γιαλόγλου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως, “η Τρίτη Ηλικία έχει βάλει πλάτη στη ζωή των νέων ανθρώπων σε μια δύσκολη περίοδο” αποδεικνύοντας πως, “από την πλευρά μας αυτή την Τρίτη Ηλικία πρέπει να προσπαθήσουμε να την κάνουμε να ζει με αξιοπρέπεια”. Τον λόγο πήρε και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη αλλά και η πρώην πρόεδρος Άννα Βαφία που σημείωσε πως “αποτελεί μία από τις πιο τρυφερές γιορτές παγκόσμια”, ευχόμενη η νέα Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που στηρίζει την καθημερινότητά τους. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ Έφη Χατζοπούλου εξέφρασε εγκάρδιες ευχές και καταχειροκροτήθηκε για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της.

Αναλυτικά τα μηνύματα προβάλλονται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”. Σημειώνεται πως μετά τις ομιλίες, ακολούθησε γλέντι.