Κοπή πίτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Αξιοπρέπεια και περηφάνια ενάντια στην κρίση

Με “όπλο” τους το πείσμα, το αστείρευτο χαμόγελο παρά το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, καθώς και τη νεανική ψυχή τους υποδέχθηκαν το νέο έτος τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο μίας λιτής εκδήλωσης που διοργάνωσε η διοίκηση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων.

Παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς επίσης και ένα σύντομο θεατρικό από μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στη γιορτή του Δήμου, στο κεντρικό κτίριο του ΚΑΠΗ Ερμούπολης, με τον πρόεδρό τους, Γιάννη Χαρίτο να καλωσορίζει τους ίδιους, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄, τον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, τον εντεταλμένο σύμβουλο για κοινωνικά θέματα, Απόστολο Ρουσσουνέλο, τον αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλο Χρυσαφίδη, αιρετά μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους υπαλλήλους στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χαρίτος υπήρξε καταγγελτικός απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους της Τρίτης Ηλικίας, επισημαίνοντας πως, τα τελευταία χρόνια η πολιτική που εφαρμόζεται είναι “επιθετική” στους ανθρώπους που “είναι απόμαχοι της εργασίας” κι επί δεκαετίες προσέφεραν με τον κόπο και την εργασία τους, στηρίζοντας μάλιστα και την ελληνική οικογένεια.

Από την πλευρά του, δεσμεύθηκε για δημιουργική δουλειά στα ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προκειμένου τα μέλη του να βρίσκουν ανακούφιση κι ένα οικογενειακό περιβάλλον, εντός του οποίου θα συντροφεύουν ο ένας τον άλλον τις λίγες ώρες που βρίσκονται καθημερινά στις συγκεκριμένες δομές, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του, ευχαριστώντας τον κκ. Δωρόθεο Β΄ και την Εκκλησία που στέκεται δίπλα τους, εμπράκτως.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου αναφέροντας πως η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στον κάθε άνθρωπο και στις ανάγκες του και μάλιστα σε μία ιδιαιτέρως σκληρή εποχή στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της, προβαίνοντας επιπλέον και σε ευχάριστα σχόλια προς τα μέλη του ΚΑΠΗ, προκαλώντας το χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος υπογράμμισε τις προσπάθειες του Δήμου σε επίπεδο στήριξης των συγκεκριμένων δομών, ενώ τέλος, ο Παύλος Χρυσαφίδης μετά από τις ευχές του, κάλεσε τα μέλη των ΚΑΠΗ να διεκδικούν τη συνεχή βελτίωση αυτών των χώρων, που όπως εξήγησε, δεν τους προσφέρονται ως “δώρο”, αλλά αποτελούν χώροι αναψυχής που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν ως μέλη της Τρίτης Ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ευλογία της πίτας από τον κκ. Δωρόθεο Β΄ κληρώθηκαν δώρα.