ΔΕΥΑΣ

Ενημέρωση για τους χρήστες των μηχανημάτων πόσιμου νερού στη Σύρο

  • Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015 - 15:29

Η ΔΕΥΑΣ υπεύθυνη για τη λειτουργία των μηχανημάτων ποσίμου νερού, θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Α. Έλεγχος ποιότητας νερού.

Πραγματοποιούνται δειγματοληψίες από κάθε μηχάνημα-κάθε είκοσι με εικοσιπέντε ημέρες- σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί ποσίμου νερού. Τα δείγματα στέλνονται σε πιστοποιημένο εργαστήριο των Αθηνών, τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Β. Λειτουργία μηχανημάτων

Τα μηχανήματα δίνουν 10 λίτρα πόσιμου νερού με κόστος 20 λεπτά. Παράγουν συγκεκριμένη ποσότητα σε καθημερινή βάση, λειτουργώντας τόσο για την παραγωγή νερού, όσο και για τη συντήρησή τους δηλ. τον αυτόματο καθαρισμό των φίλτρων τους. Παρακολουθούνται καθημερινά από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ και πολλές φορές δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα, ανάλογα με τη χρήση ή την εμφάνιση προβλημάτων.

Γ. Χρήση μηχανημάτων

Οι χρήστες των μηχανημάτων οφείλουν να κάνουν σωστή χρήση αυτών ως εξής:

  1. Χρησιμοποιώντας μόνο δοχεία 10 λίτρων και όχι μπουκάλια των 1,5 λίτρων, προφανώς για λόγους απόλυτης προστασίας των υδροστομίων.

  2. Να τοποθετούν στη κατάλληλη θέση τα χρήματα κάθε φορά ένα ένα κέρμα για μια παροχή (20 λίτρα) και όχι δύο κέρματα μαζί προκειμένου να πάρουν διπλή ποσότητα. Ο κερματοδέκτης δεν δίνει ρέστα και δεν αποδέχεται χρήματα κατά τη διάρκεια παροχής του νερού.

  3. Τα μηχανήματα δεν πρέπει να τα χτυπάτε ή να τα καταστρέφετε. Εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών και με σωστή χρήση εξυπηρετεί μεγαλύτερο πληθυσμό.

  4. Τα μηχανήματα παρέχουν σταθερή ποσότητα πόσιμου νερού, που σημαίνει ότι αν κάθε πολίτης παίρνει κάθε φορά μέχρι 30 λίτρα τότε περισσότεροι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από κάθε μηχάνημα. Κατά συνέπεια θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της αναζήτησης μηχανήματος που διαθέτει άμεσα νερό.

  5. Να μην τοποθετούν παρά μόνο κέρματα στους κερματοδέκτες.

  6. Να ενημερώνουν την ΔΕΥΑΣ σε περίπτωση κακής λειτουργίας κάποιου μηχανήματος, στο τηλέφωνο που αναγράφεται στις πληροφορίες πάνω στα μηχανήματα.

Η ΔΕΥΑΣ ευχαριστεί τους πολίτες για την κατανόηση και την ανταπόκρισή τους.