Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα

Ενημέρωση Π. Καμμένου από το Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου για το "αδιέξοδο"

  • Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015 - 10:42

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος δέχθηκε στο Υπουργείο την Τετάρτη 18 Μαρτίου, τον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου Σύρου κ. Μάρκο Βουτσίνο, καθώς και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν εκ νέου τον Υπουργό για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ναυπηγείο της Σύρου, καθώς και το οικονομικό αντίκτυπό της και στις οικογένειες των εργαζομένων, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Σύρου.

Ο κ. Υπουργός για άλλη μία φορά τους υποσχέθηκε, κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη με επισκευές πλοίων  του Πολεμικού Ναυτικού, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε το ναυπηγείο της Σύρου να εξακολουθήσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Παράλληλα τους τόνισε, ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των ναυπηγείων με πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την λειτουργία τους, μιας και θεωρεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης τον τομέα αυτό, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, καθώς και με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Νίκο Νικολόπουλο και με τον Βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κώστα Δαμαβολίτη.