Ανακοίνωση των εργαζομένων του ναυπηγείου στη Σύρο

"Ο πρόεδρος του Ομίλου που ανήκει το Νεώριο για ποιόν διάλογο μιλούσε;"

  • Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2015 - 10:38

Φεβρουάριος 1879: Οι πρώτες εργατικές απεργίες στη Σύρο

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1879, ημέρα Τετάρτη, 400 με 500 εργάτες του Ναυπηγείου της Σύρου , κατέβηκαν σε απεργία, λόγω της νομισματικής κρίσης που είχε ξεσπάσει από τις αρχές του έτους με αποτέλεσμα να προκληθούν ανατιμήσεις στα είδη κατανάλωσης μέχρι 25-27% ενώ αντίστοιχη ήταν η υποτίμηση των μεροκάματων.

Απριλιος 2015 : Ασφαλιστικά μέτρα της διοίκησης κατά των εργαζομένων του Ναυπηγείου για πρωτή φορά στην ιστορία του.

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η διοίκηση του Νεωρίου ώστε να μην επιτρέψει την όποια συνδικαλιστική διεκδίκηση εκ μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργιακή κινητοποίηση για την διεκδίκηση των οφειλουμένων τους.

Σαν παλιό σινεμά οι πρωτιές στο νησί μας γιγαντώνοντας την υπερηφάνεια μας να εκπροσωπούμε αυτούς τους εργαζομένους, η απεργία μας συνεχίζετε κάνοντας μας ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους μετά την απόρριψη της αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εναντίον μας η διοίκηση του Νεωρίου.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ναυπηγείου αναχώρησε από το νησί , απαξιώνοντας μας άλλη μια φορά, και όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοι «δεν είπε ούτε καλημέρα!!».

Σε επιστολή του από 21/4 στους εργαζομένους ο κ. Ταβουλάρης αναφέρει χαρακτηριστικά « Η Διοίκηση είναι έτοιμη για ένα ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο».

Μέχρι σήμερα και από την μέρα της κήρυξης της απεργίας 17/4 δεν έχει γίνει ούτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας , και διερωτόμαστε άραγε ο πρόεδρος του ομίλου για ποιο διάλογο εννοούσε;