Άκαρπη η συνάντηση ανάμεσα σε εργαζομένους και διοίκηση Νεωρίου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η σύσκεψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Νεωρίου, στο πλαίσιο της οποίας εκ μέρους της διοίκησης συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ομίλου των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου, Νίκος Ταβουλάρης.

Τόσο η πλευρά των εργαζομένων, όσο και η πλευρά της διοίκησης επέμειναν στις θέσεις τους, με τα οικονομικά ζητήματα, τις οφειλές προς τους εργάτες του Νεωρίου και την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία έχουν προχωρήσει, να μονοπωλούν το διάλογο που αναπτύχθηκε προκειμένου να αναζητηθεί ένα κοινό σημείο επικοινωνίας.

Ο κ. Ταβουλάρης ζήτησε από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους, χωρίς επί της ουσίας να δεσμεύεται για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, ενώ κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης υπήρξαν συγκεκριμένα αιτήματα από το Εργοστασιακό Σωματείο.

Το περιεχόμενο της συνάντησης θα αποτελέσει θέμα στη νέα συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Λεονταρίτη, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, η περιφερειακή σύμβουλος, Χρηστιάννα Πάπιτση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου και ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μάνθος, η νομική εκπρόσωπός τους, Μαρία Καζαντζάκη καθώς επίσης και οι δύο εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και της Καθολική Εκκλησίας, ο κκ. Δωρόθος Β΄και ο Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, αλλά και οι κκ Κοκκάλας και Στεφάνου.

Την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του Σύριζα Κυκλάδων μπορείτε να δείτε εδώ και του Γιώργου Λεονταρίτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.