Η ΕΟΔ Κυκλάδων πενθεί....

  • Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2015 - 12:39

Τη βαθιά θλίψη τους εκφράζουν τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων για την απώλεια ενός σημαντικού ιδρυτικού στελέχους μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν. 

Αυτούσιο το περιεχόμενο έχει ως εξής: Αποχαιρετίσαμε σήμερα το φίλο και συνάδελφο, το Γιάννη. Το δικό μας Γιάννη, από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος. Τον αποχαιρετίσαμε στα 58 του χρόνια, πολύ νωρίς για τον ίδιο, για την οικογένειά του, για τους φίλους του. Εθελοντής από άποψη, συμμετείχε στις δράσεις της ΕΟΔ προσπαθώντας να βοηθήσει το συνάνθρωπό του. Και τι ειρωνεία…! Ήταν το Σύστημα Υγείας, αυτό που τον έστειλε στη γειτονιά των αγγέλων. Αυτό το Σύστημα που αντί να είναι ανθρωποκεντρικό, αποδείχτηκε τυπολατρικό και γραφειοκρατικό. Ζήσαμε από κοντά την αγωνία και την προσπάθεια των γιατρών του Κέντρου Υγείας Πάρου για να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό σε νοσοκομείο, στη Σύρο ή την Αθήνα.

Κανείς μας δεν ξέρει αν θα άλλαζε κάτι, θα γνωρίζαμε όμως ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια σε Μονάδα εξοπλισμένη κατάλληλα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Μεταφέραμε το Γιάννη στο Κέντρο Υγείας αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του και τελικά άλλοι έκριναν και αποφάσισαν ότι δεν θα είχε πια άλλη ευκαιρία να βοηθήσει συνάνθρωπό του, δεν θα είχε πια ευκαιρία να βοηθήσει κανέναν, δεν του άφησαν την επιλογή να βοηθήσει καν τον εαυτό του.

Είναι τραγικό για μας που προσπαθούμε εθελοντικά να βοηθήσουμε να λειτουργήσει κάπως καλύτερα το Σύστημα Υγείας στο νησί, να χάνουμε, με ευθύνη αυτού του ίδιου Συστήματος, έναν δικό μας άνθρωπο, για τον οποίο ο Εθελοντισμός ήταν νοοτροπία και τρόπος ζωής κι όχι προσοδοφόρο επάγγελμα ή έστω χόμπυ.

Κύριοι, όλους εσάς που χαρακτηρίζετε εαυτούς «υπεύθυνους» για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών, να ξέρετε ότι σας θεωρούμε «υπεύθυνους» για το χαμό του φίλου μας εθελοντή.

Αλλά ποιο δικαστήριο να βρεθεί να δικάσει εσάς, που οριστήκατε από μόνοι σας δικαστές και καταδικάζετε κατά βούληση τους νησιώτες σε θάνατο; Ποιος είναι εκείνος που σας έδωσε δικαίωμα ζωής ή θανάτου των άμοιρων πολιτών που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του Συστήματος Υγείας;

 

Ετικέτες: