Όλη η Σύρος μια "φωνή" για το περιβάλλον

Μήνυμα εθελοντισμού, περιβαλλοντικής συνείδησης και συλλογικής δράσης έστειλαν για μία ακόμη φορά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ποσειδωνίας, Βάρης και Φοίνικα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκστρατείας καθαρισμού και προστασίας των ακτών και των θαλασσών της Σύρου.

Την αξιόλογη αυτή προσπάθεια των συλλόγων, η οποία έχει ως στόχο να εμφυσήσει στις νεότερες γενιές την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου του τόπου μας, στήριξαν εκπρόσωποι 15 φορέων του νησιού, οι οποίοι φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τις τσουγκράνες τους και γέμισαν από κοινού με μικρούς και μεγάλους εθελοντές άπειρες μαύρες σακούλες.

Συγκεκριμένα, στον καθαρισμό συμμετείχαν ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης με τα Τοπικά Συμβούλια της Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Βάρης. Επίσης η Ναυτική Πολεμική Βάση, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Περιφέρεια Κυκλάδων), οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Ποσειδωνίας και Βάρης η “Φάμπρικα”, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου (Τμήμα Iστιοπλοΐας Αγκαθωπών), το Tμήμα Aυτοδυτών “Syros Diving Center” του Γιώργου Ρουσουνέλου και το Tμήμα Aυτοδυτών “Salt Water Divers” του Νίκου Κουμαριανού, τον Σύλλογο Πελοπονησίων Σύρου, τον Σύλλογο Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Προσωπικού ΟΤΕ, το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «η Σοφία της Παράδοσης», τον Όμιλο Φουσκωτών & Ταχύπλοων Σύρου και τον Σύλλογο Φίλων Μέγα Γιαλού.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αιρετών, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στην παραλία των Αγκαθωπών και έπιασαν κατευθείαν δουλειά. Από τους πιο προσηλωμένους στο έργο τους ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μάριος Βουτσίνος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας Μάρκος Ρούσσος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου και ο Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων, το “παρών” έδωσαν ο Χωρικός Αντιδήμαρχος Ποσειδωνίας Αλέξης Αθανασίου και ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Μάρκος Πρίντεζης. Σημειώνεται επίσης ότι σε 15 περίπου ημέρες θα τοποθετηθούν στις παραλίες του νησιού χειροποίητα σταχτοδοχεία, μια προσφορά των Προσκόπων Σύρου.