Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

  • Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 22 Ιουν. 2015 - 7:49

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όπου χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στο διάδρομο απογείωσης – προσγείωσης, με αποτέλεσμα την ακύρωση πτήσεων τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών.

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς εξήγησε ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε από τον Αερολιμενάρχη για την αποκόλληση κάποιου κομματιού ασφάλτου στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, που προκλήθηκε από καυσαέρια αεροπλάνου.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα συνεργεία για την αποκατάσταση του προβλήματος, τα οποία εργάζονται ακόμη. Ωστόσο ο κ. Κουκάς διευκρίνισε ότι “οι πτήσεις από τις 17:00 και μετά εκτελούνται κανονικά αλλά με κάποια καθυστέρηση. Έχει μετατοπιστεί ο αεροδιάδρομος, δηλαδή έχει μικρύνει”. Σημείωσε δε, ότι πρόκειται για θέμα της πολιτικής αεροπορίας, το οποίο δεν έχει σχέση ούτε με τον Δήμο ούτε με την περιφέρεια. Καταλήγοντας, τόνισε ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοικτό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.