Τα καλά σκυλιά πάνε στο... Γήπεδο της Ερμούπολης

Σπάνιες ράτσες σκυλιών συμμετέχουν και φέτος στο μεγαλύτερο κυνοφιλικό γεγονός, στην καρδιά της Ερμούπολης, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον δεκάδων ιδιοκτητών σκύλων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η 9η και 10η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων με την υπογραφή του Κυνοφιλικού Ομίλου Σύρου, ο οποίος διατηρεί και εξελίσσει χρόνο με το χρόνο έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα έτη οι ζωόφιλοι έδιναν ραντεβού στους εξωτερικούς χώρους του Αθλητικού Κέντρου, αυτή τη φορά αντάμωσαν στο Γήπεδο της Ερμούπολης, όπου η συμμετοχή είναι και φέτος αθρόα.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν η Όλγα Σίνκο από τη Σλοβενία, ο Γιώργος Κωστόπουλοςαπό την Ελλάδα, ο Jose Homem de Mello από την Πορτογαλία και ο Arne Foss από τη Νορβηγία.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της έκθεσης, το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, αρμόδιος για το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήλι.

Η έκθεση θα συνεχιστεί και αύριο στις 18:00, ενώ σε δηλώσεις τους στην κάμερα της «Κοινής Γνώμης» οι διοργανωτές και μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Σύρου τόνισαν ότι ένας από τους στόχους τους είναι και η ενημέρωση του κοινού με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας για τη μείωση της κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων σκυλιών.