Το "Αρτεμις" αποχαιρετά τον Γιάννη...

  • Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2016 - 06:10

Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βόλο για το “τελευταίο αντίο” στον Γιάννη Μαρτίου, τον δόκιμο μηχανικό του πλοίου Άρτεμις όπου την περασμένη βδομάδα έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή λόγω παθολογικών αιτίων και βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους και συναδέλφους. Ακολουθεί ο επικήδειος λόγος του πλοιάρχου Στέλιου Περιστεράκη.

Οι αγαπημένοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι υπάρχουν αιώνια ζωντανοί στη ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην σκέψη μας, στην καθημερινότητά μας, όπως μένεις και εσύ καλέ μας συνάδελφε.

Και είμαστε τώρα εδώ για να σε ξεπροβοδίσουμε στο ταξίδι σου για το ξενιτεμό σου χωρίς γυρισμό και νόστο. Διάλεξες αυτό το ταξίδι να το κάνεις μακριά από τα νερά του Αιγαίου αφήνοντας πίσω σου ότι αγαπούσες και λάτρευες πιότερο από τη ζωή σου, την αγαπημένη σου οικογένεια μέσα στο πόνο, το θρήνο, το πένθος και τα πολλά «γιατί».

Φίλε Γιάννη, τώρα μανουβράρεις τις μηχανές σου πέρα σε αλαργινές θάλασσες, ν’ αράξεις στις ακρογιαλιές του παραδείσου για το μοναχικό ταξίδι, περνώντας τον Αχέρωντα με οβολό την καλοσύνη και την ευγένειά σου, που σκόρπιζες με γενναιοδωρία στους συναδέλφους στο πλοίο μας.

Γιάννη, μπαρκάρεις με φυλλάδιο για τα δικά σου απάνεμα ήρεμα λιμάνια, χωρίς επιστροφή, τραβάς πορεία για την αγκαλιά του Θεού και από κει να μας κοιτάζεις και να μας χαμογελάς αφήνοντας πίσω σου σαν παρακαταθήκη το σπουδαίο ήθος και τις αρετές σου.

Η ναυτική μας οικογένεια πενθεί και θρηνεί για σένα φίλε και καλέ συνάδελφε Γιάννη.

Αντίο από τον πλοίαρχο Περιστεράκη Στέλιο και το πλήρωμα του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ, εκεί που υπηρέτησες με ευσυνειδησία, εργατικότητα και σοβαρότητα.

Σ’ ευχαριστούμε και σε αποχαιρετούμε ανεμίζοντας τα μαύρα μαντήλια της ψυχής μας και σφυρίζοντας τελευταία φορά το ΑΡΤΕΜΙΣ για σένα.

Ο Πλοίαρχος

Στυλιανός Περιστεράκης