Αποφάσεις του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

  • Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2016 - 14:26

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, κατά την οποία συζητήθηκαν η άμεση τροποποίηση του Καταστατικού για την παραχώρηση δικαιωμάτων σε φίλους του Συλλόγου, καθώς και η εγγραφή του στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αποφάσισε την άμεση τροποποίηση του Καταστατικού του, ώστε να δίδεται και στους φίλους του, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν, το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» (το τελευταίο δεν προβλεπόταν έως σήμερα από το ισχύον καταστατικό. Το ποσοστό συμμετοχής των φίλων στο Δ.Σ. θα καθορίζεται  από το νέο καταστατικό). Με την ικανοποίηση του πάγιου αυτού αιτήματος, επιτυγχάνεται ένα άνοιγμα και σε φίλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν με το σύλλογο.

Αποφασίστηκε επίσης, μετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού να γίνει άμεση εγγραφή του συλλόγου στην οικεία (ΠΟΕ) Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Νοτίου Ελλάδος και Νήσων). Αυτό μέχρι τώρα, με το ισχύον καταστατικό, δεν μπορούσε να γίνει. Η Γ.Σ. απεκατέστησε και αυτήν την εκκρεμότητα. Στόχος είναι ο σύλλογος να μπορεί να συμμετέχει αυτόνομα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία (και όχι μόνο).

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτάς του την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 19.30, στην αίθουσά του, Φολεγάνδρου 3 στην Ερμούπολη.