Μεγάλη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς προς κάλυψη κοινωνικών αναγκών στο νησί

Η αλληλεγγύη ανοίγει τα “φτερά” της στη Σύρο

Η πρώτη “μεγάλη αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης” διοργανώνεται στη Σύρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (12.00) στο Αθλητικό Κέντρο “Δημήτριος Βικέλας” στην αίθουσα Α, με τη συμμετοχή εθελοντών, σωματείων, συλλόγων αλλά και με την υποστήριξη πολλών επιχειρήσεων του νησιού, με σκοπό να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες Ιδρυμάτων (οίκων ευγηρίας) κι όχι μόνο.

Πρόκειται για μία ιδέα που ξεκίνησε από την συμπολίτισσά μας, Μαρία Φουτσιτζίδου μέσω της οικογενειακής επιχείρησης “Το σπιτικό της Αγνής”, η οποία αγκαλιάστηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων, την ΕΣΚ Κυκλάδων, την Τοπική Επιτροπή Βόλεϊ Κυκλάδων, τον Α.Ο Αντισφαίρισης και πλήθος άλλων Σωματείων, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, παιχνιδιών κλπ, τα οποία και θα παραδοθούν σε τρία γηροκομεία του νησιού, ενώ ταυτόχρονα, στόχος είναι να ενισχυθεί και το Ισιδώρειο Ίδρυμα καθώς και η Στέγη ανηλίκων. Τονίζεται ότι στο πλάνο της προσπάθειας έχει συμπεριληφθεί και η υλική συνδρομή στους πρόσφυγες μέσω κατάλληλων οργανώσεων, αναλόγως της συγκέντρωσης των προϊόντων.

Την Κυριακή, μικροί και μεγάλοι φίλοι της αλυσίδας αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουν επίδειξη πολεμικών τεχνών, τραγουδιού, μουσικής, χορού κι άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων που θα μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε πολίτης που θέλει να ενισχύσει το έργο προσφοράς.

Υπογραμμίζεται πως, την Κυριακή από τις 11.00 το πρωί θα μπορεί να προσφέρει ο κάθε ένας ό,τι επιθυμεί στον αύλειο χώρο του Αθλητικού Κέντρου έως και τις δύο το μεσημέρι.

Για τη σπουδαία προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Σύρο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου η κ. Φουτσιτζίδου που έχει τον συντονισμό, ο κ. Ρένος Φρέρης πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων καθώς και ο κ. Λώρης Σαλάχας, πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.