Δεύτερη Μεγάλη Αλυσίδα Αγάπης & Αλληλεγγύης

Γιορτή Πολιτισμού & Υγείας με μπροστάρη όλη τη Σύρο

Σε μία μοναδική Γιορτή Πολιτισμού και Υγείας, που η προσφορά και η αλληλεγγύη γίνονται ο συνδετικός κρίκος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Σύρου, ενός τόπου που έχει αποδείξει ότι ο εθελοντισμός και η αγάπη είναι στο αίμα του, μας προσκαλεί η δραστήρια ομάδα της Δεύτερης Μεγάλης Αλυσίδας Αγάπης & Αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΠΣ Κυκλάδων την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου Ερμούπολης Ε.Π.Σ. Κυκλάδων στις 21:00.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, οι Δρομείς Σύρου και η  Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης Προσκόπων Περιφέρειας Κυκλάδων.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η «ψυχή» της Αλυσίδας, Μαρία Φουτσιτζίδου, πλαισιωμένη από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης των Προσκόπων και των Δρομέων Σύρου ανέλυσε τους σκοπούς αυτής της προσπάθειας, που η συριανή κοινωνία αγκάλιασε για πρώτη φορά με ιδιαίτερη θέρμη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν υλικά για τον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Σύρου: Γάντια μιας χρήσεως Latex (large ή medium), Σύριγγες (10cc και 5cc), Hansaplast (μικρά), μάσκες για προστασία από μολύνσεις, αντισηπτικά χεριών, ταινόες για μετρητές σακχάρου, πιεσόμετρα κλασσικού τύπου, αεροστρώματα με μηχανισμό για τους ασθενείς.

Στον χώρο του Γηπέδου θα υπάρχει τοποθετημένο «Κουτί Αγάπης» για την οικονομική ενίσχυση συλλόγων υγείας του νησιού μας (Σύλλογος Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Πρόσβαση, Σύλλογος Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου, Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, Σύλλογος Ρευματοπαθών Ίασις, Σύλλογος Κατ΄Οίκον Νοσηλεία Σύρου.

Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς συμμετέχουν η ορχήστρα του Centro live stage και οι καλλιτέχνες, Χρήστος Δάντης, Γιώργος Τεντζεράκης, Αντώνης Μπαλόπητας, Γιάννης Σολάρης, Στέλιος Μάρης, Γρηγόρης Κουτσούκος.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και αυτή τη φορά ο Γιώργος Ρούσσος.

Είσοδος δωρεάν: Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».