Συγκινητική ανταπόκριση στο ανοιξιάτικο παζάρι της Κάριτας Σύρου

Αμφίδρομη σχέση αλληλεγγύης

Αθρόα ήταν η προσέλευση της τοπικής κοινωνίας σε ένα ακόμη κάλεσμα της Κάριτας Σύρου για υποστήριξη και ενίσχυση του θεάρεστου φιλανθρωπικού έργου της, που συνεχίζεται χάρη στην ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά Καλών Σαμαρειτών, που πορεύονται στη ζωή με υψηλά ιδανικά, όπως ο σεβασμός και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Το ανοιξιάτικο παζάρι της Κάριτας Σύρου στους χώρους της, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου, άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο Σάββατο, παρουσία πλήθους κόσμου, ο οποίος έσπευσε να προσφέρει τον οβολό του για τη στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες.

Η Κάριτας δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή, αγοράζοντας σε πολύ χαμηλές τιμές είδη ένδυσης και ρουχισμού, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, λευκά είδη, υαλικά και πολλά ακόμη που οι ίδιοι χρειάζονται.  Το παζάρι θα λειτουργήσει επίσης τη Δευτέρα 4, την Τετάρτη 6 και την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 18:30 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Απριλίου με ώρες λειτουργίας (13:00 – 18:30).

«Υποστηρίζουμε και υποστηριζόμαστε»

Στην αμφίδρομη σχέση αλληλεγγύης, η οποία διατηρείται και αναδεικνύεται μέσα από το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κάριτας Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος, σημειώνοντας πως το παζάρι αποτελεί μία από τις πιο δυνατές δράσεις του Σωματείου, χάρη στην οποία προσφέρεται οικονομική αλλά και υλική βοήθεια σε οικογένειες του νησιού. Χαρακτηριστικά τόνισε πως, βρίσκεται σε ισχύ το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, μέσω του οποίου ωφελούνται 80-90 οικογένειες, ενώ εξίσου πολύτιμη είναι η συμβολή της εκκλησίας στην πληρωμή πάγιων εξόδων (ρεύμα, νερό), καθώς και στην αγορά φαρμάκων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει τόσο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όσο και το Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος με το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε οικογένειες με παιδιά.

Ο π. Αντώνιος εξήγησε πως η προετοιμασία και η διοργάνωση του παζαριού οφείλεται αποκλειστικά στις εθελόντριες και τους εθελοντές της Κάριτας, οι οποίοι προσφέρουν χρόνο, κόπο και προσωπική εργασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγάλη ανταπόκριση της πρώτης ημέρας αποδεικνύει τα ευγενή και φιλάνθρωπα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει την ευκαιρία μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να υποστηρίξει και ταυτόχρονα να υποστηριχθεί και η ίδια.

Αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια

Ωστόσο εξήγησε πως η συνεχής αύξηση των αναγκών, ώθησε το διοικητικό συμβούλιο της Κάριτας στην επανεξέταση των περιπτώσεων κάθε τέσσερις μήνες, δεδομένου ότι κάποιοι εκ των ωφελούμενων πιθανόν να αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά ή να εισπράττουν έσοδα. «Στόχος μας μέσα από αυτή την αντικειμενική διαλογή, είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες, καθώς τα αιτήματα που λαμβάνουμε είναι πολλά», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως τα έσοδα του παζαριού διατίθενται για την εξασφάλιση τροφίμων σε 25 περίπου οικογένειες για ολόκληρο το χρόνο. «Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος υποφέρει από την κρίση, η οποία διαρκώς χειροτερεύει. Επομένως, η θερμή ανταπόκριση της κοινωνίας, παρά τα μέτρα, τις μειώσεις συντάξεων και μισθών είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική», επεσήμανε.