Ανοιξιάτικο παζάρι της Κάριτας Σύρου

Δούναι και λαβείν

Τις πόρτες του άνοιξε το ανοιξιάτικο παζάρι της Κάριτας Σύρου για την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού και Κοινωνικού έργου της με στόχο την παροχή ηθικής, οικονομικής και υλικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

Το παζάρι πραγματοποιείται στους χώρους της Καθολικής Επισκοπής στην Ερμούπολη, απέναντι από το Νοσοκομείο Σύρου και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές είδη ένδυσης και ρουχισμού, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, υαλικά, ποικίλα δώρα καθώς και χειροποίητα λευκά είδη από τις εθελόντριες της Οργάνωσης.

Σημειώνεται πως το παζάρι της Κάριτας Σύρου, κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής, είναι μεγαλύτερο και «πλουσιότερο» από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, το οποίο τυγχάνει εξίσου θερμής ανταπόκρισης από την τοπική κοινωνία.

«Το γεγονός ότι, παρά τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό ποσό για τη συνέχιση του έργου μας, αποδεικνύει ότι μάλλον η φτήνια φέρνει τον παρά» σημείωσε η ταμίας της Κάριτας Σύρου κ. Γεωργία Βουτσίνου. Όπως τόνισε, τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για την αγορά τροφίμων και την εξόφληση λογαριασμών άπορων συνανθρώπων μας. «Δυστυχώς, η κρίση μας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, ακόμα και οι οικογενειάρχης να μην έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν», υποστήριξε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η επιτυχία του παζαριού οφείλεται σε μεγάλο μέρος στους εθελοντές, οι οποίοι όχι μόνο βοηθούν στην προετοιμασία, προσφέροντας πράγματα, αλλά πραγματοποιούν και οι ίδιοι τις αγορές τους.

Το παζάρι θα λειτουργήσει ακόμα στις 15, 18, 20 και 22 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.