Δελτίο Τύπου Δήμου Σίφνου

Let’s do it 2016 στη Σίφνο

  • Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2016 - 18:07

18 ομάδες 180 ατόμων συμμετείχαν στο φετινό «let’s do it» στη Σίφνο. Η δράση που αφορά σε καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων από εθελοντές σε μια μέρα φέτος είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Απριλίου.

Στη φετινή δράση στη Σίφνο (που στο νησί διήρκεσε από τις 11 έως τις 24 Απριλίου) πήραν μέρος 4 τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου (Α2, Δ2, Ε, Στ΄), το Νηπιαγωγείο του Αρτεμώνα, ο Π.Σ.Σ. με δύο ομάδες, η Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου με δύο ομάδες, ο Πανσιφναϊκός, η «Keridis works» που έχει αναλάβει φέτος την εργολαβία καθαριότητας του νησιού, οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι του Κάστρου, των Καμαρών (με δύο ομάδες), της Χερρονήσου & του Πλατύ γιαλού και μεμονωμένοι ιδιώτες εθελοντές.

Έτσι καθαρίστηκαν 10 παραλίες (Καμάρες, Πλατύς Γιαλός, Σαούρες, Φυκιάδα, Βρουλίδια, Χερρόνησος, Σεράλια, Αποκοφτό, Βαθύ), άσφαλτοι (Φυρόγια-Απολλωνία, Πλατύ Γιαλός-Απολλωνία, Απολλωνία-Αρτεμώνας) πάνω από 10 μονοπάτια (Αρτεμώνας-Αγία Άννα, Πλακωτό-Σιδερού, μονοπάτι Βορεινής, Κάστρο-Σεράλια, Απολλωνία-Κάτω Πετάλι, Αγ. Λουκάς -Κάτω Πετάλι, Ποθητού-Πλατύς Γιαλός, Αγ. Άννα-Σκαλωτό, Φυρόγια - Αγ. Ανάργυροι Φτωχιανοί, Καδέ- Άγιος Θωμάς κ.α.), ρέματα (Καμαρών), το γήπεδο του Αρτεμώνα,  και ποταμοί (Πλατύ Γιαλού & Λιβαδάς).  

Συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν πάνω από 100 σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα ενώ στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται και η απομάκρυνση από το νησί μεγάλης ποσότητας ελαστικών (που τώρα βρίσκονται στην περιοχή της Βορεινής) με σκοπό την ανακύκλωση τους.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Σ. που είχε φέτος για 4η συνεχή χρονιά το συντονισμό της δράσης στη Σίφνο,  εξασφάλισε τις μεταφορές των μαθητών με λεωφορεία και μοίρασε γάντια και σακούλες στους εθελοντές που φέτος διέθεσαν για το σκοπό αυτό η εταιρία Sanitas και το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που κατέβαλαν κόπο και αφιέρωσαν μέρος του πολύτιμου χρόνου τους για να διατηρήσουν τη Σίφνο μας καθαρή καθώς και τους Συλλόγους των Καμαρών, της Χερρονήσου, του Βαθιού και του Πλατύ Γιαλού για τα κεράσματα στους μαθητές.

Ευχόμαστε σε όλους και του χρόνου με υγεία και με περισσότερες συμμετοχές & λιγότερα σκουπίδια!

Ετικέτες: