Σίφνος

Μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής με βραβεία

  • Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2016 - 09:47

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός στο τεχνικό πεδίο και σε ειδικό θέμα Πληροφορικής με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. του νησιού μας, που διοργανώνει για πρώτη φορά το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» με την συμβολή του Ιδρύματος Ευγενίδου - Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διαγωνισθούν σε ομάδες θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Θεολόγο Κελέσογλου, Επιστημονικό Συνεργάτη του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Αθανάσιο Αλεξίου, Καθηγητή Πληροφορικής Γενικού Λυκείου Σίφνου, κ. Κωνσταντίνο Παπαστάμκο, Καθηγητή Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, κ. Νικόλαο Γ. Προμπονά, Εκπαιδευτικό, τ. Λυκειάρχη Σίφνου, συγγραφέα, και κ. Κωνσταντίνο Μαυρουδή, εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας, με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο του διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 28 μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, που ολοκλήρωσαν τρίμηνο κύκλο επιμόρφωσης με τίτλο

«Εισαγωγή στον Προγραμματισμό» με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και εκπαιδεύτηκαν από τους καθηγητές πληροφορικής κ. Θάνο Αλεξίου, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου με Τάξεις Λυκείου Σίφνου, και κ. Κωνσταντίνο Παπαστάμκο, εκπαιδευτικό του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, οι οποίοι εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό εθελοντικά.

Επιπλέον, το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» για την απονομή των βραβείων στις διακριθείσες ομάδες.

Για τον διαγωνισμό διατίθεται συνολικά από το Ίδρυμα Ευγενίδου - Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» το ποσό των 6.000,00€, το οποίο θα κατανεμηθεί ισομερώς στους συμμετέχοντες μαθητές κάθε ομάδας και ειδικότερα, οι μαθητές που θα λάβουν το Α ́ βραβείο θα μοιραστούν το ποσό των 1.500,00€, οι μαθητές που θα λάβουν το Β’ Βραβείο θα μοιραστούν το ποσό των 1.000,00€ και οι μαθητές που θα λάβουν το Γ ́ βραβείο θα μοιραστούν το ποσό 500,00€.

Το υπόλοιπο ποσό (των 3.000,00€) θα διατεθεί για την προμήθεια εξοπλισμού που απαιτείται για τις ανάγκες λειτουργίας των Εργαστηρίων Πληροφορικής του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Σίφνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συνεργάστηκαν και εργάστηκαν εθελοντικά για τον διαγωνισμό, ιδιαιτέρως δε τον καθηγητή κ. Θάνο Αλεξίου, καθώς και το Ίδρυμα Ευγενίδου - Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» για την ιδέα και την ένθερμη υποστήριξη του διαγωνισμού, που ανοίγει νέους ορίζοντες για τη μαθητική νεολαία της Σίφνου.