Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά

  • Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2016 - 14:03

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μαΐου.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι μεθοδεύσεις της δεν έχουν τελειωμό, φτάνοντας στο σημείο να μεταφέρει τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεχνώντας ηθελημένα το ρόλο και τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, εμμέσως προχωρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις πολυεθνικές να γιγαντώνονται και τις μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.

Όλα αυτά μετά από έξι χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, με νέα κυβερνητικά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, που καταργούν κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα.

Σ 'αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Με ενότητα συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας, για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα μας!

 

                           ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!!

     ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ   

                       ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ