Ολοκληρώθηκε η προσκοπική χρονιά για την 4η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Σύρου

Εκπαιδευτικές δράσεις και περιπέτεια

  • Κυριακή, 15 Μαΐου, 2016 - 19:27
  • /   Eνημέρωση: 16 Μαΐου. 2016 - 19:30

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η φετινή προσκοπική χρονιά για την 4η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Σύρου με την πραγματοποίηση της ετήσιας κατασκήνωσης στο Προσκοπικό Κέντρο του Σουνίου. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες διάρκειάς της ήταν από τις 3 έως και 8 Μαΐου, όμως δόθηκε παράταση κατά δύο ημέρες λόγω απεργίας των πλοίων.

Πλούσιο πρόγραμμα, ανανεώνοντας το ραντεβού

Ωστόσο, ο ακτοπλοϊκός “πάγος” έδωσε την ευκαιρία στους Ναυτοπροσκόπους να εξοικειωθούν περισσότερο με το ναυταθλητικό στοιχείο που τους χαρακτηρίζει, να επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο και το Μουσείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Παγκράτι, όπου έγιναν δεκτοί από βαθμοφόρους του ΣΕΠ ανταλλάσσοντας και αναμνηστικά δώρα.

Από την κατασκήνωση της Ομάδας προφανώς δεν έλλειψε η ζωή στη φύση και η διανυκτέρευση σε σκηνές, οι βραδινές πυρές και οι προσκοπικές κατασκευές ανέσεων.

Όπως επίσημα ενημερώνει το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου για το σύνολο των δράσεων και δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης, “Στο Σούνιο είχαμε και την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον Ναό του Ποσειδώνα και να κάνουμε και τις πρώτες μας βουτιές στις παραλίες του Σουνίου. Κύριο Χαρακτηριστικό της φετινής μας κατασκήνωσης ήταν επίσκεψη στη Διεθνή Βάση Ναυτοπροσκόπων στο Δέλτα Φαλήρου όπου και η Ομάδα Προσκόπων έκανε κωπηλασία και ιστιοπλοΐα με Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους. Με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, στις τριήρεις , στους 12 Άθλους του Ηρακλή και στο Αρχαίο θέατρο ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση”.

Οι πρόσκοποι τονίζουν δε, πως, “Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι Αδελφοί Πρόσκοποι από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού μας παραχώρησαν την εστία τους και τις λέμβους του Συστήματος για να καταφέρουμε να τα πραγματοποιήσουμε όλα αυτά. Για μια ακόμα φορά, ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία, κάνοντας πράξη τους στίχους του τραγουδιού μας “Να η ζωή που δεν την νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας”. Με αυτή την υπέροχη δράση, κλείνει η φετινή Προσκοπική Χρονιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη με ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο δράσεις και περιπέτεια”.