Ανάγκη τόνωσης του χρώματος των διαγραμμίσεων στον περιζήτητο χώρο στάθμευσης στη θέση “Νησάκι”

Αποσπασματικό “φρεσκάρισμα”

Σε αποσπασματικού χαρακτήρα φρεσκάρισμα των διαγραμμίσεων στον χώρο στάθμευσης της θέσης “Νησάκι” προχώρησαν - ως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό - οι αρμόδιοι, με ορισμένες εξ αυτών να είναι ευδιάκριτες και άλλες να ξεχωρίζουν μετά βίας.

Αν και ο συγκεκριμένος χώρος “πρωταγωνιστεί” κυρίως τη θερινή περίοδο και παρουσιάζει ιδιαίτερη ζήτηση με αποτέλεσμα οι εικόνες άναρχης στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων να δυσχεραίνουν την κυκλοφοριακή ροή, ωστόσο, το σύνολο των διαγραμμίσεων δεν έχει “φρεσκαριστεί” όπως θα έπρεπε ώστε να καθοδηγεί τους οδηγούς, με αρκετά βασικά σημεία της περιοχής να εξακολουθούν να καταλαμβάνονται χωρίς τάξη ή και παρανόμως. Ενδεικτικά, θα πρέπει να γίνει μνεία στις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ, με τις διαγραμμίσεις και τα σχετικά ενημερωτικά σήματα επί του οδοστρώματος, να τείνουν να εξαφανιστούν.

Δια γυμνού οφθαλμού πάντως, διακρίνονται με άνεση οι αρχικές διαγραμμίσεις στο ύψος του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και στο ύψος του ξενοδοχείου “Ερμής”, ενώ αντίθετη εικόνα παρατηρείται στο οδόστρωμα στο ύψος του Τελωνείου και στην προβολή της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως, εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Σύρου ανακοινώθηκε εδώ και αρκετές ημέρες ότι από τις 4 Ιουλίου ξεκίνησε ωράριο λειτουργίας στο “Νησάκι” ως χώρου στάθμευσης. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ο εν λόγω χώρος θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες από 10:00 έως και 22:00, ενώ τις υπόλοιπες θα παραμένει κλειστός. Το παραπάνω μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.