Το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα τίμησε τον «προστάτη» ιατρό του, Ευάγγελο Κεραμιώτη

Φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους

Τον πρόεδρο της Φιλοπτώχου Εταιρίας Ερμούπολης και ιατρό Ευάγγελο Κεραμιώτη τίμησαν το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό και οι τρόφιμοι του Γηροκομείου του Αγίου Παντελεήμονα για την πολυετή προσφορά του ως υπεύθυνος ιατρός του ιδρύματος.

Παραμονή του εορτασμού του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα στη Σύρο τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ερμούπολης Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, απονεμήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Εταιρίας Ερμούπολης τιμητική πλακέτα στον κ. Κεραμιώτη, ο οποίος επί 26 και πλέον χρόνια ήταν νυχθημερόν στο πλευρών των ηλικιωμένων, προσφέροντας αφιλοκερδώς με αυταπάρνηση τη βοήθεια και τις επιστημονικές γνώσεις  του. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού του Γηροκομείου, καθώς και το σεβασμό και την αγάπη των τροφίμων.

Σημειώνεται πως μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή του, ο κ. Κεραμιώτης θα εξακολουθεί να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία τους από τη θέση του προέδρου της Φιλοπτώχου Εταιρίας. Όπως τόνισε η Αντιπρόεδρος κ. Παναγιωτάκη «η ανιδιοτελής προσφορά του θα μείνει σε όλους αλησμόνητη και θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους που θα ασχοληθούν στο μέλλον με το ίδρυμα».

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στην Ερμούπολη

Αμέσως μετά ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα με τη συμμετοχή των Προσκόπων της Σύρου. Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης, η Εικόνα επισκέφτηκε τον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ της υγείας των ιατρών και εργαζομένων, αλλά και της αποκατάστασης της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί με τον καθιερωμένο Όρθρο και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα καθιερωθεί ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών της Φ.Ε.Ε.