Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής δύναμης για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Μύκονο και Κέα

Μάχη με τις φλόγες

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις Κυκλάδες τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να περιορίσουν, να θέσουν υπό έλεγχο και να κατασβέσουν τις φωτιές που ξέσπασαν σε Μύκονο και Κέα.

Αποφεύχθηκαν οι υλικές ζημιές σε κατοικίες

Ειδικότερα, στο νησί των ανέμων η φωτιά ξέσπασε προχθές περίπου στις δύο το μεσημέρι στην περιοχή “Ελιά” και επεκτάθηκε προς το κομμάτι που οδηγεί στη θέση “Καλό Λιβάδι”, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να επιχειρούν άμεσα προκειμένου να μην προκληθούν υλικές ζημιές σε κατοικίες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι φλόγες έκαψαν περί τα 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης ανάμεσα στις δύο προαναφερθείσες περιοχές, με τη φωτιά να τίθεται υπό μερικό έλεγχο (απουσία φλόγας) το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου και υπό πλήρη έλεγχο χθες το πρωί. Για την αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες ενώ αξιοποιήθηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας κι ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου Μυκόνου. Σημειώνεται πως, η φωτιά ξέσπασε δίπλα σε σπίτι ενώ για τον προσδιορισμό των αιτιών διενεργείται η απαιτούμενη προανάκριση από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής.

 

Συνδρομή καναντέρ για τη φωτιά στην Κέα

Εκτεταμένη ήταν η πύρινη απειλή στο νησί της Κέας με συνέπειες 200 στρέμματα καμμένη δασική έκταση και 400 στρέμματα καμμένη χορτολιβαδική περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στις 13 Αυγούστου λίγο μετά τις 15.30 και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χθες το πρωί. Για την αντιμετώπισή της και την κατάσβεσή της δεδομένων των ισχυρότατων ανέμων επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες, δεκαπέντε εθελοντές ενώ συνέδραμαν σημαντικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα καθώς και δύο καναντέρ με ρίψεις νερού από τον αέρα. Στην Κέα δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή “Αστράς”.