Επίσημη ενημέρωση για την ολονύχτια "μάχη" κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη θέση "Αυγό"

Κατασβέστηκε αλλά επαγρυπνούν...

  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 14:23

Άμεση και αποτελεσματική υπήρξε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σύρο για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη θέση “Αυγό” στην ευρύτερη περιοχή του Μάννα, η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είκοσι περίπου άνδρες της αρμόδιας Υπηρεσίας έσπευσαν αμέσως (04.20) στο σημείο της φωτιάς την οποία και έθεσαν υπό έλεγχο ενώ κρίθηκε αναγκαία η αξιοποίηση τεσσάρων υδροφόρων οχημάτων της Πυροσβεστικής, καθώς επίσης και δύο αντίστοιχων οχημάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εφημερίδας, πολύτιμη υπήρξε η αρωγή των ανδρών του στρατού αλλά και εθελοντών προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν προς την πλευρά των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου.

Οι συνέπειες της πυρκαγιάς είναι ορατές από αρκετά σημεία και αφορούν σε αρκετά στρέμματα καμμένης γης. Προς το παρόν βρίσκονται πυροσβέστες σε κρίσιμα σημεία της περιοχής, προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση αλλά και αν υπάρξει να επέμβει άμεσα η Υπηρεσία, οι οποίοι και θα παραμείνουν έως και το μεσημέρι του Σαββάτου ώστε να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά, όπως εξήγησε υπεύθυνος της Πυροσβεστικής.

Τονίζεται πως, από τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η πυρκαγιά μετέβησαν στο σημείο τόσο οι αρμόδιοι διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά για το Νότιο Αιγαίο, κκ. Τριπολιτσιώτης και Σκόνδρας καθώς επίσης και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μάριος Βουτσίνος.

Υπογραμμίζεται πως για τον προσδιορισμό της αιτίας της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.