Ανάλγητες συμπεριφορές

Ένα θλιβερό περιστατικό, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, στην παραλία της Βάρης, όπου έχουν τοποθετηθεί ειδική ομπρέλα, αλλά και εξοπλισμός για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα.

Ασυνείδητοι κατέλαβαν την ομπρέλα, αλλά και μέρος του εξοπλισμού, που έχει οριστεί να βρίσκεται στην υπηρεσία των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ενώ όταν συνοδός ΑμεΑ, τους ζήτησε ευγενικά, να αφήσουν τουλάχιστον τον ειδικό εξοπλισμό, εκείνοι, όχι μόνο δεν έδειξαν καμία κατανόηση, παραμένοντας στη θέση τους, αλλά επιτέθηκαν φραστικά στο συνοδό, ο οποίος απομακρύνθηκε, και τοποθέτησε το ανήλικο άτομο που συνόδευε, σε αμαξίδιο, κοντά στη σκιά διπλανής επιχείρησης, καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες ατόμων, που συχνάζουν στην παραλία της Βάρης, όποτε υπάρχει ναυαγοσώστης στον πύργο, υπάρχει μέριμνα για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία και στη σκιά, ωστόσο τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρχε ναυαγοσώστης*, με αποτέλεσμα, να υπάρξει η αναστάτωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι λουόμενοι, οι οποίοι είχαν καταλάβει το χώρο, παρά τις παρατηρήσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, σχετικά με την αναλγησία τους απέναντι στον ανήλικο με μειωμένη κινητικότητα, άφησαν τις θέσεις τους, περίπου μία ώρα αργότερα, όταν και μπόρεσαν ο συνοδός και το παιδί, να καταλάβουν τον χώρο και τον εξοπλισμό, που έχει τοποθετηθεί στην παραλία.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, μόνο αιδώ μπορούν να προκαλέσουν, καθώς η με οποιονδήποτε τρόπο στήριξη των ΑμεΑ, θα έπρεπε να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων, δεδομένου, ότι πρόκειται για άτομα, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, ενώ η προάσπιση των ιδιαίτερων δικαιωμάτων τους, θα πρέπει να τίθεται ως προτεραιότητα, από την Πολιτεία έως και τον απλό πολίτη, με σεβασμό στην ήδη υπάρχουσα σε αρκετούς τομείς, δυσκολία τους στην πρόσβαση. 

*Σημειώνεται, πως σε σχετική τοποθέτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, 23 Αυγούστου, έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, κ. Παύλου Χρυσαφίδη, ο κ. Αλέξης Αθανασίου τόνισε, πως λόγω της παραίτησης του 5ου ναυαγοσώστη, ο οποίος κάλυπτε τα ρεπό των υπολοίπων, οι ναυαγοσώστες αναγκάζονται να εργάζονται καθημερινά, χωρίς καμία κενή ημέρα. Δεδομένων των συνθηκών, τη συγκεκριμένη ημέρα του συμβάντος και εξαιτίας μίας αιφνίδιας αδιαθεσίας, η ναυαγοσώστρια της παραλίας της Βάρης, είχε αποχωρήσει από το πόστο της κατόπιν άδειας από τον ίδιο τον κ. Αθανασίου, ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα είχε επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της.

Ετικέτες: