Παιδικά Εργαστήρια με θέμα τα θαλασσοπούλια και τα μεταναστευτικά πουλιά στην Πλατεία Μιαούλη

«Πετάξτε μαζί μας!»

  • Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2016 - 06:21

Περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά διοργανώνει η Ορνιθολογική το ερχόμενο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, ώρες 8:00 – 10:30 το βράδυ στην Πλατεία Μιαούλη στο χώρο μπροστά στο ενημερωτικό της περίπτερο.

    Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων καλοκαιρινής παρουσίας της Ορνιθολογικής στη Σύρο και έχουν την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τα θαλασσοπούλια και τα προστατευόμενα είδη των Κυκλάδων (Θαλασσοκόρακας, Αιγαιόγλαρος, Αρτέμης, Μύχος και Μαυροπετρίτης) αλλά και με τα μεταναστευτικά πουλιά, που ήδη ξεκινούν το ταξίδι προς νότο. 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας: Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα φορέσουν μάσκες πουλιών και θα μάθουν να ξεχωρίζουν βασικά είδη πουλιών. 

    Παιδιά και γονείς που θα συμμετάσχουν, θα προμηθευτούν δωρεάν ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, βιβλιαράκια, αφίσες, περιοδικά) για τα πουλιά και τις δράσεις της Ορνιθολογικής. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία τους.

    Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει με εθελοντές μέχρι τις 31 Αυγούστου κάθε βράδυ μέχρι τις 12:00 μ,μ.  και αξίζει να περάσετε για να ενημερωθείτε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο της Ορνιθολογικής, να γίνουν μέλη ή εθελοντές και να συμβάλουν στην  προστασία των πουλιών και των βιοτόπων των Κυκλάδων.

Περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος Εθελοντών, τηλ.: 6974 510976, email: spsychas@ornithologiki.gr