Μήνυμα Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Επιδοθείτε με επιμονή και τόλμη στη δημιουργική μελέτη"

  • Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2016 - 13:02

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απευθύνει προς τη μαθητική κοινότητα ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

Αυτούσιο το περιεχόμενο των ευχών

Αγαπητά μου παιδιά και νέοι, Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρώτη ημέρα του Σχολικού Έτους, η ημέρα του Αγιασμού, δίνει μεγάλη χαρά στους μαθητές μας, γιατί είναι η ημέρα της επιστροφής στο Σχολείο, στο χώρο των ωραίων συναντήσεων μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, αλλά και γιατί είναι το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής διαδρομής.

Σε αυτή τη χαρά σας, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχω και εγώ, ως πνευματικός Πατέρας της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας και σας εύχομαι Καλή και Ευλογημένη Σχολική Χρονιά. Είθε καθένας από σας, με τα «τάλαντα» που του έχει δωρίσει ο Κύριος, ο Δημιουργός της Ζωής, να αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες που θα κάνουν πιο αποτελεσματική τη μόρφωση, που οι Δάσκαλοί σας και οι Καθηγητές σας με αφοσίωση καθημερινά σάς προσφέρουν. Επιδοθείτε με επιμονή, αυτοπεποίθηση και τόλμη, όπως ταιριάζει στα νιάτα σας, στο δύσκολο αλλά ευεργετικό έργο της δημιουργικής μελέτης, που σας κάνει συμμέτοχους στην υπέροχη διαδικασία της μόρφωσης και της γνώσης. Έτσι θα μπορείτε, με τις δικές σας δυνάμεις, να ανοίξετε δρόμους που οδηγούν σε φωτεινούς ορίζοντες, όπως η προκοπή και η πρόοδος για τον εαυτό σας, τις οικογένειές σας και τους συνανθρώπους σας.

Αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι εκ βαθέων, αυτή η πρώτη ημέρα της Σχολικής Χρονιάς, να σας προκαλέσει τα κίνητρα εκείνα που θα σας κάνουν να βιώνετε επωφελώς στην καθημερινή σας ζωή το αγαθό της σχολικής εκπαίδευσης, που προσφέρεται σε σας από φωτισμένους δασκάλους, με την αμέριστη πάντα συμπαράσταση των γονέων σας. Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες, τη γιορταστική για όλους μας αυτή ημέρα, επικαλούμαι θερμώς την Ευλογία της Παναγίας Τριάδος και για τους τρεις βασικούς συντελεστές της σχολικής ζωής: μαθητές, καθηγητές και γονείς, ώστε η ουράνια Χάρη να ενισχύει τον καθένα προσωπικά και όλους ομαδικά στην καθημερινή, κοπιαστική, αλλά ευεργετική σχολική δράση, για την αναζήτηση και απόκτηση των θησαυρών της γνώσης και της αρετής.

Σύρος, 9 - 9 - 2016

Με αγάπη Χριστού

+ Πέτρος Στεφάνου - Επίσκοπος Σύρου – Θήρας – Κρήτης