Ηλεκτρισμένη… διέλευση

Κίνδυνος βραχυκυκλώματος φαίνεται να έχει δημιουργηθεί, στον περιφερειακό δρόμο των Ταλάντων, από κλαδιά δέντρου, τα οποία πλέκονται με καλώδιο της ΔΕΗ και ανακινούνται διαρκώς, από υψηλά οχήματα, όπως νταλίκες, που διέρχονται από το δρόμο.

Ανησυχία έχει προκληθεί σε πολίτες, που διαμένουν σε συγκεκριμένο τμήμα της περιφερειακής οδού των Ταλάντων, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα, όποτε διέρχεται ψηλό όχημα, παρατηρούν το καλώδιο της ΔΕΗ, στο οποίο ακουμπούν τα κλαδιά του πεύκου, που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, να ταλαντεύεται και να παράγει ήχους, που μοιάζουν με αυτούς του βραχυκυκλώματος.

Από την πλευρά των κατοίκων, έχει σημειωθεί προβληματισμός, σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξίας, ή ακόμη και πυρκαγιάς, καθώς το ξύλο εφάπτεται με το καλώδιο, το οποίο σε περίπτωση εμφάνισης σπινθήρα, αναμένεται να προκαλέσει εστία πυρκαγιάς, δεδομένου, ότι τριγύρω, υπάρχουν εύφλεκτα ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άμεσα οικίες, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως επιπλέον, το πεύκο περιστοιχίζεται από καλώδια τις ΔΕΗ, σε όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός, που υποδηλώνει, πως υπάρχει επιπλέον κίνδυνος, πρόκλησης ατυχήματος, με την κίνηση των κλαδιών του δέντρου, από δυνατές ριπές ανέμου, ιδιαίτερα σε συνθήκες υγρασίας.

Δεδομένης της επικινδυνότητας, κρίνεται άμεσα αναγκαία η μέριμνα για το κλάδεμα του συγκεκριμένου δέντρου, προκειμένου να προληφθεί κάθε ενδεχόμενο κινδύνου, είτε αφορά σε πυρκαγιά, είτε σε ηλεκτροπληξία, στην περίπτωση φθοράς του καλωδίου.

Ετικέτες: