Ήπιος έως κι ανύπαρκτος ο ηλεκτροφωτισμός της θέσης Μάρμαρο στην περιοχή Μάννα Σύρου

Περιοχή “βυθισμένη” στο σκοτάδι

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 28 Οκτ. 2016 - 1:00

Ανοικτά θέματα έχει στην ατζέντα της η θέση “Μάρμαρο” στην ευρύτερη περιοχή του Μάννα στη Σύρο, καθώς τόσο ο χαμηλός ηλεκτροφωτισμός των δρόμων, όσο και η κακή ποιότητά τους, αυξάνουν τον βαθμό πρόκλησης ατυχήματος για τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και πεζούς.

Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτήν, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τις τεράστιες ανομοιομορφίες του οδοστρώματος, καθώς και με πολλά επικίνδυνα σημεία του, τα οποία μετατρέπονται σε “τυφλές” παγίδες ατυχήματος κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, ακριβώς λόγω του ήπιου φωτισμού των δρόμων.

Επιπρόσθετα, στα περιθώρια του οδοστρώματος, πέτρες καθώς και χόρτα που δεν έχουν απομακρυνθεί, πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο, κυρίως για οδηγούς μηχανών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν και οι δημότες που επιχειρούν να εισέλθουν σε ιδιωτικές κατοικίες, αρκετές εκ των οποίων έχουν τις εισόδους τους ακριβώς επάνω στο σκοτεινό οδόστρωμα.

Εκ μέρους των αρμοδίων, απόφαση που θα περιόριζε τις πιθανότητες πρόκλησης κινδύνου, θα ήταν η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού σε πρώτο επίπεδο, αλλά και οι εργασίες διαμόρφωσης ομαλής της επιφάνειας του οδοστρώματος.

Ετικέτες: