Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της Ερμούπολης ενόψει εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Υπερηφάνεια και σεβασμός στη μαθητική στεφάνωση

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 18:03

Υπερήφανα και διατηρώντας υψηλό το αίσθημα σεβασμού προς την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων που αγωνίσθηκαν το 1940, προχώρησαν στην καθιερωμένη στεφάνωση οι μαθητές όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σπουδαστές της ΑΕΝ Σύρου καθώς και εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Ενόψει της αυριανής κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων και της παρέλασης για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, σήμερα, το σύνολο των συμμετεχόντων κατέθεσε στεφάνια στα μνημεία της πόλης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών, γονέων και φίλων τους, που παρά τη βαριά συννεφιά παρακολούθησαν απρόσκοπτα την παρέλαση των μαθητών.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες προσήλθαν συντεταγμένοι με τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους βαθμοφόρους για την κατάθεση των στεφάνων, ως ακολούθως:

Στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης (περιοχή προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου): Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

Στην Προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου (Διοικητή του Οχυρού «Ρούπελ» κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941): Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Στο Ηρώο Πεσόντων: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στην Προτομή του Πυρπολητή Κανάρη: Οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και εκπρόσωποι από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη: Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφικού υλικού.

Ετικέτες: