Εκτεταμένες φθορές στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ηρώων στην Ερμούπολη

Σταδιακή “αποσύνθεση”

Οι σημαντικές φθορές που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο στα μνημεία της πόλης ήρθαν εκ νέου στο προσκήνιο λόγω των ημερών της εθνικής επετείου του ΟΧΙ και της καθιερωμένης στεφάνωσης, με το Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ηρώων και την εικόνα “αποσύνθεσης” που το χαρακτηρίζει να αναδεικνύει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων συντήρησης αυτών.

Μαρμάρινες επιφάνειες που έχουν αποκολληθεί ενώ μάλιστα, σε αρκετά σημεία έχουν σπάσει και απουσιάζουν τμήματά τους, κιτρινισμένες – από την “μανία” του χρόνου πλάκες, καθώς επίσης, σκουριασμένα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν το εν λόγω μνημείο και χωμάτινες επιφάνειες εντός του τμήματος που “κοσμεί” το μνημείο, οι οποίες δεν φροντίζονται συστηματικά, συνθέτουν μία κάκιστη εικόνα, που προδίδει – εν προκειμένω για το Ηρώο Πεσόντων -, πως δεν έχει υλοποιηθεί συντήρηση εδώ και χρόνια.

Αν και λόγω της οικονομικής στενότητας του Δήμου, ενδεχομένως, τα μνημεία δεν συγκαταλέγονται στις άμεσες ανάγκες και στις προτεραιότητες σε επίπεδο συντήρησης και το σύνολο του ενδιαφέροντος, εξαντλείται... σε απλές εργασίες καθαρισμού, ωστόσο η σημερινή εικόνα που αντικρίζουν οι πολίτες, φέρνει στο προσκήνιο την “απαίτηση” υλοποίησης εργασιών στοιχειώδους συντήρησης.