Σε όλο το μήκος της οδού Σταματίου Πρωίου στην Ερμούπολη

Μεταφορά ραμπών κι επανεξέταση αναγκών

Το θέμα της μετατόπισης σιδερένιων ραμπών επί της οδού Σταματίου Πρωίου στην Ερμούπολη απασχόλησε πρόσφατα την αρμόδια Δημοτική Κοινότητα, στον άξονα της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του συνόλου των πολιτών, με τα μέλη της να ικανοποιούν ένα σχετικό αίτημα φαρμακείου.

Αν και πρόκειται για ένα τυπικό θέμα προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για προσωρινή στάση οχήματος ή δικύκλου έξω από τα φαρμακεία, ωστόσο αυτό, ήρθε να “υπενθυμίσει” την απαίτηση επανεξέτασης των σημείων που βρίσκονται τοποθετημένες οι ράμπες για τη διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων, καθώς όμως και την ανάγκη υλοποίησης έργου κατάλληλης διαμόρφωσης των υφιστάμενων πεζοδρομίων.

Είναι γνωστό πως, η Ερμούπολη όχι μόνον δεν εξυπηρετεί, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί ομαλά κι επαρκώς στις απαιτήσεις προσβασιμότητας συνολικά των ΑΜΕΑ, με ένα θέμα εξ όσων απασχολούν, να αφορά και στις ράμπες διέλευσης των αναπηρικών αμαξιδίων, οι οποίες βρίσκονται επί του δρόμου.

Σχετικά με την οδό Σταματίου Πρωίου η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης έχει εισηγηθεί αρμοδίως προς την Τεχνική Υπηρεσία για το πλάνο του 2017, πρόταση που θα υλοποιηθεί μόνον, στην περίπτωση που εξασφαλισθούν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Περισσεύει να στηλιτευθεί για ακόμη μία φορά, η ασυνείδητη στάση οδηγών δικύκλων οι οποίοι δεν διστάζουν συχνά, να σταθμεύουν σε απόσταση αναπνοής από τις ράμπες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.