Μήνυμα Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για το Πολυτεχνείο

"Τιμάμε τον αγώνα του Νοέμβρη του '73"

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2016 - 16:37

Σαράντα τρία χρόνια από το Νοέμβρη του ́73, o Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα κάθε είδους Μνημόνια, για να μπορεί ο λαός μας να ζει ειρηνικά στον τόπο του και να καρπώνεται ο ίδιος τον πλούτο που παράγει.

Αποτελεί βέβαια, μέγιστη πρόκληση για την σύγχρονη ιστορία του λαού μας και ίσως τραγική ειρωνεία, η σημερινή «αριστερή» κατά τον δικό της προσδιορισμό, κυβέρνηση να υποδέχεται σήμερα τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού ενάντια στην τότε στρατιωτική δικτατορία που είχε την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ...

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, οι στόχοι, τα αδικαίωτα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο σήμερα, για τη συλλογική οργάνωση και δράση. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία.

Σήμερα που επιχειρείται στο όνομα της «Αριστερής» Κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του μεγάλου Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με μαζικοποίηση των

συλλόγων μας, να κάνουμε βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να απομονωθούν οι δυνάμεις, που ακόμη και σήμερα μιλάνε για υπεράσπιση μιας Κυβέρνησης που σφάζει με το γάντι τον λαό. Οι συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών, στη λογική της «ανταγωνιστικότητας» και της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως θέσφατα, ως «το κοινό μας σπίτι». Η ιστορία μας απέδειξε ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές.

Σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες της, που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκτρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα και δημιούργησε και τους σημερινούς νοσταλγούς και υμνητές της.
Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους συμμάχους τους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα χτίσουν μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

• Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους

πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και νερού, την φοροληστεία.

• Να μπει μπλόκο στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών. Οργάνωση του Αγώνα

τώρα για κάλυψη των απωλειών μας.

• Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των

συλλόγων μας, στη συνδικαλιστική δράση.

• Άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων.

• Να δυναμώσει η Αλληλεγγύη με τους Πρόσφυγες.

• Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Με οδηγό τους εργάτες ,τους φοιτητές και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Παίρνουμε στα χέρια μας την σημαία των αγώνων και συνεχίζουμε.

Όλοι μαζί, ενωμένοι όλοι εμείς που ζούμε από την δική μας εργασία. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Συμμετέχουμε στις κατά τόπους συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη Σύρο συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6μμ στις στην Πλ. Μιαούλη.