Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 24η Νοεμβρίου από τη ΣΥΝΑΝΚ

  • Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21

Ανακοίνωση και κλήση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την πανελλαδική απεργία εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (ΣΥΝΑΝΚ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, με όλα τα μεγάλα γενικά ζητήματα πάλης ανοιχτά μπροστά μας. Σαν να βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές από την κυβερνητική πλευρά (την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), αλλά με το μέτωπο των δανειστών να παραμένει το ίδιο και εξίσου αρραγές, με μεγαλύτερη επιμονή να πιέζει για να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα μπροστά σε μία ακόμη "αξιολόγηση".

Για τους δανειστές δεν υπάρχουν άνθρωποι και ζωές που καταστρέφονται όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά αριθμοί και με το πρόσχημα ότι πρέπει να "βγαίνουν", απαιτούν τα πάντα:

  • νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με νέα μείωση του αφορολόγητου στις 5.000€ και περικοπή των λιγοστών επιδομάτων που έχουν διασωθεί, μεταξύ αυτών και των προνοιακών.
  • συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο που να προβλέπουν νέα μισθολογική καθήλωση, με πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
  • κατάργηση των ελάχιστων κλαδικών συμβάσεων που έχουν παραμείνει, και αύξηση του ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και ομαδικές απολύσεις.
  • ακόμη ελαστικότερες μορφές εργασίας.
  • νέο συνδικαλιστικό νόμο, επιδιώκοντας την επαναφορά του αλήστου μνήμης λοκ-άουτ του Λάσκαρη (υπουργού εργασίας την περίοδο 1974-1977 με την κυβέρνηση Καραμανλή του πρεσβύτερου),
  • επαναφορά του ύπουλου επιχειρήματος για συναίνεση της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζόμενων για την κήρυξη απεργίας, από τις παλαιότερες επιδιώξεις της εργοδοσίας και το οποίο καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.

Και μπροστά σε αυτές τις όλο και σκληρότερες απαιτήσεις των δανειστών που ανακαλύπτουν συνεχώς "δημοσιονομικά κενά" στους προϋπολογισμούς των επομένων ετών 2017 και 2018 για να επιβάλλουν συνεχώς νέα μέτρα, προκειμένου να κλείσει η "αξιολόγηση" και με την "ελπίδα" ότι έτσι θα ανοίξει η συζήτηση για την μείωση του χρέους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μία ακόμη υποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμη πιο πέρα από κάθε "κόκκινη γραμμή" της.

Εκτός από τα παραπάνω, εμάς τους νησιώτες εργαζόμενους στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μας απασχολούν εξίσου σημαντικά φλέγοντα ζητήματα και μεταξύ άλλων:

  • η τραγική της υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό των υπηρεσιών λόγω του έντονου νησιωτικού χαρακτήρα της.
  • η ενασχόληση των λιγοστών υπαλλήλων με μεγάλο αριθμό και επικαλυπτόμενων αντικείμενων, ταυτόχρονα και με την άσκηση παράλληλων καθηκόντων.
  • οι δυσκολίες στις μετακινήσεις εκτός έδρας στις ιδιαίτερες συνθήκες μιας πολυνησιωτικής περιφέρειας με τα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
  • το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής, λόγω και της αύξησης του Φ.Π.Α.
  • η μεταφορά αρμοδιοτήτων των Υ.Δ.Ε. (Υπηρεσιών  Δημοσιονομικού Ελέγχου) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών, σύμφωνα με τον ν. 4337/2015.

Θεωρούμε ότι όλες οι δήθεν μεταρρυθμίσεις προωθούνται στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων του δημόσιου τομέα, όπου με το πρόσχημα της «απλοποίησης των διαδικασιών» και της άρσης των «εμποδίων στις επενδύσεις» προωθείται η λογική του «μικρότερου κράτους». Πιστεύουμε σαν θέση αρχής ότι η επαρκής στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αποτελεσματικό, ουσιαστικό και αποδοτικό δημόσιο τομέα που θα μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιφέρειας για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κλίμα ηττοπάθειας, ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, που όμως δεν πρέπει να αφήσουμε να μας κυριεύσει. Πρέπει να θυμόμαστε ότι  η μόνη μάχη που δεν κερδίζεται σίγουρα,  είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ! Και ο Σύλλογός μας όλα αυτά τα χρόνια ενωτικά και δυναμικά με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας  των μελών του κατάφερε αποτελέσματα που ίσως κάποιοι θεωρούσαν αδύνατο να επιτευχθούν.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, πρέπει να μη συναινέσουμε στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών, συνεχίζοντας τον αγώνα ως την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων μας, για να εφαρμοστούν στην ουσία τους τα άρθρα 106 §1 και 106 του Συντάγματος.

Να μην ξεχνάμε όμως, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που κατέφυγαν απελπισμένοι στη χώρα μας, εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους από τους ίδιους που επιβάλλουν τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας και να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας προς αυτούς, ενάντια σε κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική άποψη που ξεπηδάει και δηλητηριάζει την κοινωνία μας.

Καθήκον μας λοιπόν και το επόμενο διάστημα είναι να συμμετάσχουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση των εργαζομένων, να οικοδομήσουμε ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την ακύρωση των μνημονίων και τη σύνδεση της συνδικαλιστικής πάλης με τον αγώνα για τη διαγραφή του χρέους, το δημόσιο χαρακτήρα και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

Να δώσουμε την μάχη, ενωμένοι μέσα από τους συλλόγους μας, για την δημιουργία ενός μεγάλου συνδικαλιστικού κινήματος, ικανού να αντισταθεί στα μνημόνια και στον νεοφιλελευθερισμό, στην απονέκρωση της δημοκρατίας, στην πλήρη υπονόμευση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, οικοδομώντας ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις σε κάθε νησί των Κυκλάδων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ (παραλία)"

 

Ετικέτες: