Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Κυκλάδων

"Όχι στην κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής"

  • Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2015 - 13:37

Στη συνέχεια της κατάργησης της καταβολής της μισθοδοσίας των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά από την εμμονή του Υπουργού Εσωτερικών ότι είναι «απαίτηση του Καλλικράτη», και ότι η καταβολή της μισθοδοσίας μας πρέπει να πραγματοποιείται από τα τακτικά έσοδα των Περιφερειών, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και με ευθύνη των ίδιων των Περιφερειών και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, έρχεται ένα δεύτερο απανωτό χτύπημα.

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη με την διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται να ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αυτού είναι φανερό ότι οι Κυκλάδες απουσιάζουν από τον κατάλογο των προβληματικών περιοχών. Η πιο πολυνησιωτική περιοχή της χώρας μας με είκοσι τρία κατοικημένα νησιά, με την πιο προβληματική συγκοινωνία, και αντίθετα με όλα τις εξαγγελίες "περί νησιωτικότητας" εξομοιώνεται με κάθε άλλη περιοχή της χώρας μας. Μια περιοχή με πολύ ακριβό κόστος ζωής, στην οποία ήδη καταργήθηκε το μειωμένο Φ.Π.Α. έρχεται τώρα να προστεθεί η κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής του προηγούμενου μισθολογίου. Σε μια περιοχή όπου για να θεωρείται μια μετακίνηση εκτός έδρας και να δικαιούται διανυκτέρευση, πρέπει το ένα νησί από το άλλο να απέχει περισσότερο από είκοσι ναυτικά μίλια!!! Δηλαδή ένας υπάλληλος θα μεταβεί για παράδειγμα από τη Σύρο στη Τήνο, ή από τη Νάξο στη Σχοινούσα και θα μπορεί να γυρίσει αυθημερόν στην έδρα του. Το πώς θα συμβεί αυτό δεν μας ενδιαφέρει, ούτε και το εξετάζουμε, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεχνώντας κάθε προεκλογική εξαγγελία και κάθε προηγούμενη θέση τους συνεχίζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Αντί να εφαρμόσουν, στα πλαίσια της νησιωτικότητας που οι ίδιοι επικαλούνται συνεχώς, πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων των Κυκλάδων και κατά συνέπεια και των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτή την περιοχή, πράττουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος τον οποίο έχουμε ακολουθήσει έως τώρα πολλές φορές, και μας έχει οδηγήσει σε έμπρακτα αποτελέσματα.

Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα της προβληματικής περιοχής και με την τροποποίηση του σχετικού άρθρου που αφορά μόνο παραμεθόριες περιοχές να συμπεριληφθούν και οι προβληματικές-νησιωτικές περιοχές, όπως οι Κυκλάδες. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας στα όρια μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

Ετικέτες: