Η ΑΣΕ Θήρας για την απεργία

  • Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 23 Νοε. 2016 - 7:43

Ανακοίνωση, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 24ης Νοεμβρίου, εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας.

Όπως αναφέρει:

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι εργασιακές ανατροπές που θα φέρουν διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το εκ νέου άνοιγμα του ασφαλιστικού, η εκ νέου μείωση του αφορολόγητου, το «νέο λύκειο» και η αξιολόγηση, όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που τσακίζουν ότι δικαιώματα έχουν απομείνει είναι «προ των πυλών». Είναι το «εθνικό σχέδιο» που ετοιμάζεται από τον ΣΕΒ, το κουαρτέτο και την κυβέρνηση καλλιεργώντας κλίμα «συναίνεσης» και κοινωνικής ειρήνης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν :

·         Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

·         Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016). Κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών, την οποία θα ακολουθήσει η ατομική αξιολόγηση με τελικό στόχο την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τα νέα οργανογράμματα, και την επικράτηση της απόλυτης «ευελιξίας» στις σχέσεις εργασίας.

·         Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Με νομοθετημένο τον «κόφτη», δηλαδή το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων προκειμένου να μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος και τα τοκοχρεολύσια.

·         Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!

·         Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

·         Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

·         «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ – ανταπεργία  στους αγώνες των εργαζομένων.

·         Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια και ιδιωτικοποίηση – «αξιοποίηση» των πιο προσοδοφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου. Απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού και η αύξηση των κερδών τους. Η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση! Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ποια θα είναι η εργατική απάντηση αν όχι η καθολική μαζική συμμετοχή στην απεργία; Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

 Απαιτούμε:

·           Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.

·           Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

·           Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

·           Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

·           Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, της 13ης και 14ης σύνταξης.

·           Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

·           Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.

Πίσω από τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών στοιχίζονται η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες. Υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με το κεφάλαιο με «κοινά πορίσματα», «κοινές ανακοινώσεις» και «εθνική στρατηγική» η οποία στην ουσία είναι η στρατηγική του κεφαλαίου.

Είναι οι ίδιοι που επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και της ακύρωσης του ενιαίου πανεργατικού αγώνα, αφού οι ίδιες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΜΕΤΑ μαζί και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κήρυξαν άλλη μέρα στην ΑΔΕΔΥ και άλλη μέρα στην ΓΣΕΕ απεργία) προκειμένου μα μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία να τους χαλάσουμε τα σχέδια!!!

Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Νοέμβρη!!!

Κλιμακώνουμε με γενική  πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.