Αναβάθμιση της εισόδου του βρεφονηπιακού σταθμού στον Ξηρόκαμπο κατόπιν τοποθέτησης τάπητα

“Πινελιά” βελτίωσης

Στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνα της εισόδου του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην περιοχή του Ξηροκάμπου προχώρησαν από κοινού εργάτες του Τμήματος Μικρών Έργων και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών, τοποθετώντας τάπητα.

Αποτέλεσμα της ενέργειας και των εργασιών τους, αποτελεί η βελτίωση της εισόδου της συγκεκριμένης δημοτικής δομής που υποδέχεται καθημερινά πολλά μικρά παιδιά, με τους γονείς και την εθελοντική συνδρομή τους, να “απαντούν” σε μία από τις πολλές ανάγκες που παρουσιάζει ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Επιγραμματικά, πρέπει να αναφερθεί πως, η κατάσταση του κτιρίου και συγκεκριμένα η κατάσταση των εξωτερικών επιφανειών του δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς ρωγμές στους τοίχους, αποκόλληση σοβάδων, προβλήματα στα κουφώματα και παρεμβάσεις ασυνείδητων με σπρέι συνθέτουν μία αντιαισθητική – τουλάχιστον – εικόνα, η οποία ενισχύεται... από τον παραμελημένο χώρο πλησίον του προαύλιο χώρου και της παιδικής χαράς της δομής.

Χρήσιμο θα είναι κάποια στιγμή να “απαντηθούν” σε πρακτικό επίπεδο συνολικά οι ανάγκες, οι οποίες ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως προϋποθέτουν την εξασφάλιση μίας μεγάλης χρηματοδότησης.